Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ΟΛΝΕ Ποιός εισέπραξε τα χρήματα χωρίς ...αντίκρυσμα; (δείτε την καταγγελία)

Ακόμη μία σοβαρή υπόθεση οικονομικού περιεχομένου καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα, και έφθασε "ανωνύμως" και σε εμάς!!
Αφορά την καταβολή όλου του ποσού χρημάτων στην εταιρεία ΣΟΛ παρά το γεγονός ότι "ο Καραστάθης είχε παραιτηθεί πρίν την λήξη της ..συμβασής του και θα έπρεπε να αφαιρεθεί το υπόλοιπο αντιστοιχούν ποσό, τό οποίο όμως καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου στην ενδιάμεση εταιρεία"!!

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία....

"Κοινοποιούμενη και προς:
1.    Γραφείο Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
2.    Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
3.    Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
4.    Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
5.    Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης
6.    Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

Κύριε/α Εισαγγελεύ,
......................................................

Στις 9/11/2018,  ημέρα Παρακευή και ώρα 14:00 μ.μ., συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΟΛΝΕ Α.Ε. και λαμβάνεται η 235η απόφαση (σχετικό 6) με θέμα: "Έγκριση ορισμού υπευθύνου Επικοινωνίας - Δημόσιων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης".   Με την εισήγησή του ο Πρόεδρος αναφέρει: "ότι θέτει υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου τον κύριο Σαράφη Σταύρο, υπεύθυνο Επικοινωνίας - Δημοσίων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης."
            Δηλαδή με την απόφαση αυτή που ψηφίστηκε ομόφωνα, ο κ.Σαράφης Σταύρος, που με την συναψείσα σύμβαση του ΟΛΝΕ με την ΣΟΛ θα απασχολείται με πλήρη απασχόληση στις εγκαταστάσεις του ΟΛΝΕ Α.Ε., για όλη τη διάρκεια της παρούσας σύμβασης (δηλαδή από 29/8/2018 εώς και 28/11/2018), με θέμα τις υπηρεσίες μαρκετινγκ με (CPV: 79342000-3), τώρα χωρίς τροποποίηση της σύμβασης αυτής και χωρίς να έχει λήξει αυτή, θα παρέχει τις υπηρεσίες του ως υπεύθυνος Επικοινωνίας - Δημοσίων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης".
Δεν φτάνει όμως αυτό, διότι η θέση αυτή, σύμφωνα με την υφιστάμενη κατά τον χρόνο αυτό σύμβαση με την ΣΟΛ, θα καταλάμβανε ο κ.Στάθης Καραστάθης για όλη την διάρκεια της σύμβασης και συγκεκριμένα δημοσίων σχέσεων (CPV: 79416000-3), υπηρεσίες επικοινωνίας (χωρίς αντίστοιχο CPV) και γραφείο τύπου (χωρίς αντίστοιχο CPV).  
Ο κ.Στάθης Καραστάθης όμως, σε σχετικό δημοσίευμα στις 26/10/2018 (σχετικό 7), δήλωνε ότι παρατήθηκε λίγες ημέρες πριν, από την θέση του στον ΟΛΝΕ.  Άρα η θέση του είχε χηρέψει τουλάχιστον στις 26/10/2018 χωρίς αυτή να αντικατασταθεί από νέο άτομο.  
Όμως οι πληρωμές στην εταιρεία ΣΟΛ, εξοφλήθηκαν κανονικά μέχρι και το πέρας της σύμβασής της και πληρώθηκε το ποσό που είχε συμφωνηθεί για να καλύψει σε όλη την διάρκεια (29/8/2018 εώς και 28/11/2018), τη θέση των δημοσίων σχέσεων και κλπ ο κ.Καραστάθης και τη θέση για υπηρεσίες μάρκετινγκ ο κ.Σαράφης.   
Αναλυτικά αναφέρω τα χρηματικά εντάλματα αναρτημένα στο διαύγεια:
 966/26-9-2018 ποσού 7440 ευρώ (πρώτη δόση σύμβασης συν ΦΠΑ) (σχετικό 8)
1123/6-11-2018 ποσού 6800 ευρώ (δεύτερη δόση σύμβασης συν ΦΠΑ) (σχετικό 9)
1221/4-12-2018 ποσού 8680 ευρώ (τρίτη και τελευταία δόση σύμβασης συν ΦΠΑ) (σχετικό 10)
δηλαδή σύνολο 24552 ευρώ (= 19800 + φπα)
Που πήγαν άραγε τα χρήματα για την θέση του κ.Καραστάθη που δεν αντικαταστάθηκε με άλλο άτομο;
Η τοποθέτηση (παράνομη αφού δεν έγινε με σχετική τροποποίηση της σύμβασης) του κ.Σαράφη που ήδη καταλάμβανε τη θέση του μάργκετιγκ, στη θέση του κ.Καραστάθη, τι σημαίνει;    Ότι ο κ.Σαράφης κάλυπτε ταυτόχρονα και τις δύο θέσεις και έπαιρνε τα χρήματα που του αντιστοιχούσαν αλλά και τα χρήματα για τη θέση του κ.Καραστάθη;
Τέλος αναρωτιέμαι επειδή ο κ.Σαράφης εργάζεται μέχρι και σήμερα στον ΟΛΝΕ Α.Ε. μετά την λήξη της σύμβασής του με την ΣΟΛ, με ποιο καθεστώς είναι σήμερα εκεί, αφού δεν έχει αναρτηθεί νεώτερη σύμβαση;   
Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους που αναγράφονται στην σύμβαση της ΣΟΛ.    Είναι νόμιμες όλες αυτές οι διαδικασίες, οι οποίες έχουν παραβιάσει όχι μόνο την διαδικασία ανάθεσης, αλλά βασίζονται και σε αποφάσεις μη νόμιμες εκδοθείσες, με ψευδή στοιχεία και πληρωμές για άτομα και θέσεις που δεν καλύφτηκαν από την εταιρεία ΣΟΛ, με την υπογεγραμμένη σύμβασή της;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου