Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τους σταμάτησαν για έλεγχο και προσπάθησαν να πατήσουν τους αστυνομικούς με το αμάξι

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, κατοχή ναρκωτικών και κλοπή από σπίτι, συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ στη Χαλκίδα, δυο νεαροί ηλικίας 28 και 22 ετών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ενημερώθηκαν και ξεκίνησαν αναζητήσεις για όχημα με το οποίο κινούταν, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς.
Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα εντοπίστηκε και οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα, ξεκίνησαν τις διαδικασίες διενέργειας αστυνομικού ελέγχου.

Κατά την προσέγγιση του οχήματος από τους αστυνομικούς, ο 28χρονος οδηγός του επιχείρησε πορεία, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος των αστυνομικών, με σκοπό την αποφυγή του επικείμενου ελέγχου και τη διαφυγή τους.

Άμεσα ένας από τους δύο αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του ατομικού του οπλισμού, ανέκοψε την πορεία του οχήματος προς το μέρος τους, πυροβολώντας μια φορά στα μηχανικά του μέρη.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ο 28χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη και ο 22χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, διαρρηκτικό εργαλείο τύπου κατσαβίδι, καθώς και χρυσό ρολόι.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι το ρολόι είναι προϊόν κλοπής (μεταξύ άλλων αντικειμένων), που διαπράχθηκε το πρωί της Κυριακής από σπίτι σε περιοχή της Χαλκίδας.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος είχε άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας που έληγε σήμερα (15-07-2019), εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 28χρονου, είχαν αφαιρεθεί στις 20-05-2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου