Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Χωρίς ογκολόγο το νοσοκομείο Χαλκίδας

Για την έλλειψη ογκολόγου και τις άλλες ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας ρωτά τον νέο Υπουργό Υγείας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα με επιστολή τους αναφέρουν:

Στις 24 Ιούλη 2019, έληξε η σύμβαση του μοναδικού ογκολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους είναι υποχρεωμένοι άμεσα να αναζητήσουν άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα για τη συνέχιση της θεραπείας, μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες που αφορούν τη μετακίνηση τους, τη διαμονή στην Αθήνα, την περίθαλψη μετά τη θεραπεία.
Επί πλέον, σε κάθε τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας διαπιστώνεται η έλλειψη προσωπικού, η εργολαβοποίηση ολόκληρων τομέων, με λίγα λόγια η «επιχειρηματική λειτουργία».
Οι κενές θέσεις ακόμα και με το σημερινό ελλιπές οργανόγραμμα ανέρχονται στις 265 και οι 36 αφορούν το ιατρικό προσωπικό.
Οι ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε απανωτές βάρδιες και εντατικοποίηση της δουλειάς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Σε αυτά τα μεγάλα κενά δεν μπορούν να αποτελέσουν απάντηση οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η αντιδραστική «διευθέτηση» του ωραρίου.
Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης της Υγείας που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είναι εδώ, και οι συνέπειες είναι οδυνηρές για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:
• Την εξασφάλιση ογκολόγου και την άμεση στελέχωση του ογκολογικού τμήματος με προσωπικό μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης;
• Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας;

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου