Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Να δοθεί άμεσα λύση για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Τον Υπουργό Υγείας, τους βουλευτές του νομού, την περιφέρεια, τον Δήμο, και την 5η ΥΠΕ να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του νέου νοσοκομείου, καλούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χαλκίδας. Διαφορετικά, όπως ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους, θα τους συναντήσουν στους δρόμους με κινητοποιήσεις, μαζί με τους πολίτες.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τον Ευβοϊκό Λαό ότι το νέο Νοσοκομείο είναι κτηριακά έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο, εδώ και αρκετούς μήνες. Ένα σύγχρονο νοσοκομείο με 280 κλίνες, με νέα τμήματα (ΜΕΘ, ΜΑΦ, Μαγνητικό τομογράφο κ.λ.π. ), έτοιμο να προσφέρει στους πολίτες ασφαλείς και ποιοτικές παροχές υγείας.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, η πολιτεία ( Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμος Χαλκιδέων ) αποδεικνύεται ανίκανη να ολοκληρώσει ένα έργο.
Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου ξεκίνησε αρχές του 2013, παράλληλα έπρεπε να ξεκινήσουν τα συνοδά έργα (αποχετευτικό , δρόμος ).Όμως φθάσαμε στο 2018 για να δημοπρατηθούν τα συνοδά έργα και αρχές του 2019 για να ξεκινήσουν . Τεράστιες παραλήψεις και καθυστερήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Με την έναρξη των εργασιών και τις πρώτες εκσκαφές αποκαλύφθηκαν αρχαιότητες και το έργο σταμάτησε. Εάν τα έργα είχαν ξεκινήσει παράλληλα με το κτήριο, τώρα θα είχαν ολοκληρωθεί όποια δυσκολία και αν προέκυπτε.

Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση, γιατί οι κτηριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός κινδυνεύουν να αχρηστευθούν.
Επιπρόσθετα επιβάλλεται να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του οργανισμού για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου νοσοκομείου. Το υπάρχον νοσοκομείο έχει 196 κλίνες και 250 κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες, το νέο νοσοκομείο με 280 κλίνες με τι αριθμό προσωπικού θα λειτουργήσει; Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, τους βουλευτές του νομού, την περιφέρεια, τον Δήμο, και την 5η ΥΠΕ να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του νέου νοσοκομείου, διαφορετικά θα συναντηθούμε στους δρόμους με κινητοποιήσεις, μαζί με τους πολίτες.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου