Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Festival Μικρασιάτικων Γεύσεων!

Τριήμερο γαστρονομικό festival, οργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Αρτακηνωνκυζηνιωτών στις 12/13/14 Ιουλίου 2019 στην Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, για την ανάδειξη της Κουζίνας των αλησμόνητων πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου και των Μικρασιατικών Παραλίων.
Το festival θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης με την ενεργό συμμετοχή της Ελένης Ψυχούλη, της Ιωάννας Σταμούλου, Μικρασιάτικων Συλλόγων και πλήθους εθελοντών.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επίτευξης του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας και αφορά στην διατήρηση της ιστορίας και λαογραφίας των Χαμένων Πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιοχής.

Το Σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1963, είναι ένα δραστήριο Σωματείο και ήδη η μεγάλη και ποικιλόμορφη προσφορά του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, απέναντι στα μέλη του και στην Τοπική Κοινωνία της Δ.Ε. Νέας Αρτάκης και ευρύτερα, είναι γνωστή πρωτίστως με την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Αρτάκης.

Η συμμετοχή του κόσμου για την κάλυψη και προβολή του τριημέρου γαστρονομικού festival με σκοπό την ανάδειξη της Κουζίνας των χαμένων πατρίδων και την πολιτιστική προβολή του τόπου μας είναι καθοριστική και απολύτως αναγκαία.

Πληροφορίες για το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων μπορείτε να αντλήσετε και από την σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/490007921739889/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου