Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δυο νέα μεγάλα έργα για τη νεολαία σε Εύβοια και Ευρυτανία.

Δυο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις ύψους 2,46 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στα Ψαχνά και για την ανακατασκευή του ΕΠΑΛ Καρπενησίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
Το κλειστό Γυμναστήριο Ψαχνών συνολικού εμβαδού 1.360 m2 και προϋπολογισμού 2.071.000 ευρώ περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, συγκρότημα βοηθητικών χώρων που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, χώρους διοικητικής υποστήριξης, αποθήκη οργάνων κ.λ.π. Οι κερκίδες θα έχουν χωρητικότητα 170 θεατών και θα πληρούν απολύτως όσον αφορά στο τρόπο κατασκευής και τις προσπελάσεις, τους κανονισμούς πυροπροστασίας και υγιεινής.Ο περιβάλλων χώρος του Γυμναστηρίου περιλαμβάνει εξωτερικούς διαδρόμους - ράμπες, και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία του κτιρίου και για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου προχωρά το έργο της συντήρησης και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων . Ανάμεσα στις παρεμβάσεις προϋπολογισμού 390.000 ευρώ περιλαμβάνονται έργα που εξασφαλίζουν βελτίωση της μόνωσης και της θέρμανσης, δυνατότητες πρόσβασης και χρήσης από ΑΜΕΑ, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κ.α.

««Υλοποιούμε καθημερινά τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Με έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο στα Ψαχνά που θα δώσει την δυνατότητα κυρίως στην νεολαία να αθληθεί σε πολύ καλύτερες συνθήκες όσο και η ανακατασκευή σχεδόν εκ βάθρων του ΕΠΑΛ στο Καρπενήσι αποτελούν μέρος της προσπάθειας μας η οποία ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται- όπως επιμένω να λέω- μέχρι την τελευταία μέρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωστας Μπακογιαννης.



Να σημειωθεί ότι και τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από πόρους που προέρχονται από το το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου