Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΟΛΝΕ Ανεμομαζώματα, ..διαβολοσκορπίσματα!! Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν!!

Μέ ένα ..ασαφές κείμενο χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις δια χειρός Σαράφη προσπαθεί να απαντήσει ο ΟΛΝΕ στις σοβαρότατες καταγγελίες που αποκαλύψαμε!!

Με γενικόλογες αναφορές περί "νομίμων πράξεων", που όμως έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του Υπουργείου Οικονομικών και ελέγχονται ..αρμοδίως οπως και από την Εισαγγελία Χαλκίδος, απαντούν στο τεκμηριομένο μας ρεπορτάζ!
Γεννούνται όμως ερωτήματα που αποζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα τις πάρουμε αραγε;

Το δημοσίευμα μας...

https://www.eviatoday.news/2019/07/blog-post_47.html


Επί της ενημέρωσης του ΟΛΝΕ που στάλθηκε στο email μας στις 12/7, σχετικά με την ανάρτησή μας στο eviatoday.news στις 11/7/2019 με τίτλο «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΝΕ Ποιος εισέπραξε τα χρήματα χωρίς …αντίκρυσμα», δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα με δεδομένο ότι το κείμενο-απάντηση είναι ανυπόγραφο, χωρίς αναφορά στον συντάκτη του και στάλθηκε από email του Οργανισμού που διαθέτει ο κ.Σαράφης.




Η απάντηση λοπόν από τον ..άγνωστο συντάκτη, διά χειρός Σαράφη!!

"Προς ενημέρωσή σας

Σχετικά με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό σας eviatoday.gr στις 11/7/2019 με τίτλο «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΝΕ Ποιος εισέπραξε τα χρήματα χωρίς …αντίκρυσμα».

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που εσείς αναπαράγετε ως φορέας ενημέρωσης δημοσιοποιώντας την καταγγελία. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ως Οργανισμός, ότι όλες οι διαδικασίες έχουν ακολουθηθεί κατά γράμμα, ότι μετά την αποχώρηση του υπαλλήλου στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα έγινε αντικατάστασή του από νέο υπάλληλο, ότι κανένα κενό θέσης δεν υπήρξε αλλά ούτε και πληρωμών.

Για τα παραπάνω, υπάρχουν στοιχεία τα οποία δύναται να παρουσιαστούν οποιαδήποτε στιγμή, προς απόδειξη της φαυλότητας της συγκεκριμένης καταγγελίας.

Παρακαλούμε ως Οργανισμός να δημοσιεύσετε την αυτή επιστολή για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας."


Τι λέμε εμείς, και τα ερωτήματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις

Επί του σχετικού και με πληροφορίες από το ρεπορτάζ ερωτούμε κάθε ανευθυνουπεύθυνο του ΟΛΝΕ....

Ποιός συνέταξε το κείμενο, αφού είναι ανυπόγραφο;

Γιατί δεν υπήρξε έγγραφη απάντηση του Προέδρου του ΟΛΝΕ ο οποίος και νομίμως βάσει του καταστατικού, εκπροσωπεί τον Οργανισμό;

Ο κ.Σαράφης με ποια σύμβαση σήμερα εργάζεται στον Οργανισμό, μετά την λήξη της σύμβασης με την ΣΟΛ;

Από ποιόν υπάλληλο αντικαταστάθηκε ο κ.Καραστάθης μετά την αποχώρησή του;

Αν και εφόσον αντικαταστάθηκε ο κ.Καραστάθης με νέο πρόσωπο, γιατί δεν έγινε σχετική τροποποίηση της σύμβασης με την εταιρεία ΣΟΛ; (και αυτό γιατί στην σχετική σύμβαση, οι θέσεις ήταν για συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες θέσεις και όχι αόριστα για παροχή υπαλλήλων και υφίσταται πρόβλημα νομιμότητας και κανονικότητας πληρωμών)

Ποια τα προσόντα του νέου υπαλλήλου που αντικατέστησε τον κ.Καραστάθη;

Η σχετική σύμβαση με την ΣΟΛ, βασίστηκε στην υπ.αρ. 151η απόφαση της 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΝΕ Α.Ε., με θέμα "Έγκριση ανάθεσης για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Α.Ε. διάρκειας τριών μηνών.", που όπως επίσης αναφέρεται στην συγκεκριμένη καταγγελία όχι μόνο δεν υπήρχε απαρτία, αλλά ψευδώς αναφέρεται ως παρών και πρόσωπο (Ν. Γεωργαλάς) το οποίο ήταν στο εξωτερικό. Γιατί για το θέμα αυτό (που επίσης υπάρχει στην καταγγελία) δεν γίνεται αναφορά στην ενημέρωση σας;

















Δείτε σχετικό αποδεικτικό δημοσίευμα-φωτό της ημέρας του επίμαχου συμβουλίου, όπως την δημοσίευσε την ίδια μέρα ο ίδιος ο Ν. Γεωργαλάς στο facebook και την αναδημοσίευσε τοπικό site .....


Ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του επέστρεψαν στην Χαλκίδα το μεσημέρι της Παρασκευης 24 Αυγούστου.

















*δείτε τον Γεωργαλά στο βίντεο που ακολουθεί να βρίσκεται την επίμαχη ημερομηνία στην Κύζικο της Μικράς Ασίας (από το 2.53')



Δείτε και τι λέει η απόφαση....
Στις 23/08/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., και στην 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΝΕ Α.Ε., λήφθηκε η υπ.αρ.151η απόφαση με θέμα "Έγκριση ανάθεσης για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Α.Ε. διάρκειας τριών μηνών." (σχετικό 1). Παρόντες στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν σύμφωνα με την απόφαση 4 άτομα, δηλαδή οι:Παπανδρέου Ανδρέας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
Γουρνής Νικόλαος, Αντιπρόεδρο
Ανδρέλου Μαρία, Μέλος
Γεωργαλάς Νικόλαος, Μέλος


Τι γίνεται με τις άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν στο ίδιο συμβούλιο της 13ης συνεδρίασης (χωρίς απαρτία) και αφορούσαν σοβαρά θέματα όπως αναφέρονται παρακάτω. Είναι σε ισχύ και είναι νόμιμες οι αποφάσεις αυτές; 

υπ.αρ.144 απόφαση περί "έγκρισης 1ου πρακτικού μειοδοτικού διαγωνισμού αναβάθμισης ηλεκτρονικών μέσων λιμενικών εγκαταστάσεων Ν.Ευβοίας"

υπ.αρ.145 απόφαση περί "έγκρισης 1ου πρακτικού μειοδοτικού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου παροχής υπηρεσιών ΥΑΛΕ και Α ΥΑΛΕ στη λιμενική εγκατάσταση αρμοδιότητας ΟΛΝΕ"

υπ.αρ.146 απόφαση περί "έγκρισης επανάληψης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλειοδοτικού διαγωνισμού για επιλογή αναδόχου προς εκτέλεση του έργου αποκομιδής-αποθήκευσης και διάθεσης της ξυλείας σφήνωσης ......"

υπ.αρ.147 απόφασης περί "έγκρισης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για τη συντήρηση παλαιάς Γέφυρας Ευρίπου"

υπ.αρ.148 απόφασης περί "έγκρισης διενέργειας μεταστέγασης των υπηρεσιών του Α΄ Λ/Τ Πευκίου σε κτίριο του ΟΛΝΕ ΑΕ

οι υπ.αρ.149-150 αποφάσεις οι οποίες μάλιστα, δημοσιεύτηκαν στο διαύγεια στις 12/6/2019 δηλαδή 9,5 μήνες μετά την συνεδρίαση και την λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Η διάρκεια της σύμβασης με τη ΣΟΛ ήταν για το τρίμηνο από 29/8/2018 εώς και 28/11/2018. 
Γιατί ενώ όπως εσείς αναφέρεται στην ενημέρωσή σας, η θέση του κ.Καραστάθη αντικαταστάθηκε (φανταζόμαστε με άτομο με τα ίδια προσόντα), η Διοίκηση του Οργανισμού στην από 9/11/2018 συνεδρίαση της, αποφασίζει με την υπ.αρ.235 απόφαση, να ορίσει τον κ.Σαράφη στη θέση του κ.Καραστάσθη, δηλαδή υπεύθυνο Επικοινωνίας - Δημοσίων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης, πριν την λήξη της σύμβασης με την ΣΟΛ; Για το διάστημα αυτό, ο άλλος αντικαταστάτης του κ.Καραστάθη, τι κάνει; κατέχει και αυτός την ίδια θέση;

Τι γίνεται με την εταιρεία INTERACTIVE O.E. η οποία επίσης αναφέρεται στην καταγγελία;

Τι έχετε να πείτε επίσης για την αναφορά στην καταγγελία ως προς την ύπαρξη προβλήματος με τις παρουσίες των μελών και την καταγραφή τους ως παρόντες στα διοικητικά σας συμβούλια και ως παράδειγμα αναφέρεται η υπ.αρ.182η απόφαση, της 16ης συνεδρίασης που έλαβε χώρα την 21/09/2018, και σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Δ.Σ. αποφασίζουν κατά πλειοψηφία, την έγκριση της ορθής επανάληψης των παρουσιών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της 7ης συνεδρίασης;

Γιατί ενώ εσείς αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη καταγγελία διακρίνεται από φαυλότητα, οταν για την ίδια καταγγελία το αρμόδιο Υπουργείο διέταξε αρχικά προκαταρτική εξέταση και στη συνέχεια ένορκη διοικητική εξέταση και μέχρι και σήμερα δεν έχει αποφανθεί επί του θέματος;

Τέλος αναμένω να μου προσκομίσετε και να δημοσιευτούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναφέρεται στην ενημέρωσή σας όπως και τα πρόσθετα που σας θέτω με τα ερωτήματά μου, ώστε να διαπιστωθεί η αλήθεια.


Ολόκληρη (πλέον) η καταγγελία κε Σαράφη....

Κύριε/α Εισαγγελεύ,
Σε συνέχεια της με αρ.πρωτ.3996/31-08-2018 αναφοράς μου, προς ενημέρωσή σας, σας καταθέτω συμπληρωματική αναφορά με στοιχεία που προέκυψαν στην συνέχεια και είναι άμεσα σχετικά με αυτήν.

Στο κεφάλαιο της αναφοράς μου, που έχει ονομαστεί δεύτερη περίπτωση και αφορά την "Απευθείας ανάθεση για τη παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του ΟΛΝΕ Α.Ε." σας αναφέρω τα εξής:
Στις 23/08/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., και στην 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΝΕ Α.Ε., λήφθηκε η υπ.αρ.151η απόφαση με θέμα "Έγκριση ανάθεσης για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Α.Ε. διάρκειας τριών μηνών." (σχετικό 1). Παρόντες στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν σύμφωνα με την απόφαση 4 άτομα, δηλαδή οι:

Παπανδρέου Ανδρέας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
Γουρνής Νικόλαος, Αντιπρόεδρο
Ανδρέλου Μαρία, Μέλος
Γεωργαλάς Νικόλαος, Μέλος

Με την κοινή απόφαση 3112.7-4/38368/17 των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίστηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ Α.Ε. καθώς και τα μέλη του, σύνολο 8 άτομα (με το καταστατικό να ορίζει τον αριθμό των μελών στα 9 άτομα). Η απαρτία ορίζεται στα 5 άτομα, άρα κατά την συνεδρίαση αυτή, δεν υπήρχε απαρτία.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο δεν υφίσταται απαρτία κατά την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης (άκυρη συνεδρίαση) αλλά και το μέλος της το οποίο φαίνεται να είναι παρών (Γεωργαλάς Νικόλαος) σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (σχετικά 2 και 3), βρισκόταν την ημέρα εκείνη 23/8/2018 εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κύζικο της Μικράς Ασίας. Δηλαδή κρατήθηκαν πρακτικά και λήφθηκε απόφαση με αποδεδειγμένα πλαστές παρουσίες. Σας υπενθυμίζω ότι το πρωτογενές αίτημα πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά.
Η εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου για το θέμα ήταν η εξής: "Ο πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα θέτει υπ΄όψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΝΕ Α.Ε., την ανάγκη για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας Α.Ε. διάρκειας τριών μηνών λόγω του γεγονότος ότι ο Οργανισμός παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης να καλύψει και άλλες θέσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.
Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του ΟΛΝΕ, επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή λειτουργία του. Η αναβάθμιση και ομαλή και αποδοτική λειτουργία των Υπηρεσιών του Οργανισμού, απαιτεί την άμεση υποστήριξή τους με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία ικανή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με τη διαδικασία επιλογής αναδόχου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν.4412/16)."
Αν και κατά την εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου, αναφέρεται αναγκαιότητα και αναβάθμιση και αποδοτική λειτουργία Οργανισμού, εν τούτοις η απόφαση πάσχει από αοριστία ως προς το αντικείμενο που θα καλυφθεί με την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών, δηλαδή των θέσεων, του αντικειμένου τους, των απαιτούμενων προσόντων και του αριθμού αυτού, όπως άλλωστε και τα σχετικά πρωτογενή αιτήματα της Υπηρεσίας, δηλαδή πλημμέλεια τήρησης του σχετικού πρακτικού. Ο λόγος αν και δεν είναι προφανής αποδεικνύεται στη συνέχεια.
Στις 31/08/2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 μ.μ. πραγματοποιείται η 14η συνεδρίαση του ΟΛΝΕ Α.Ε. με την οποία λαμβάνεται η υπ.αρ.154η απόφαση (σχετικό 4). Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι εξής:
Παπανδρέου Ανδρέας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
Γουρνής Νικόλαος, Αντιπρόεδρο
Ανδρέλου Μαρία, Μέλος
Γεωργαλάς Νικόλαος, Μέλος
Λεβέντη Έλενα, Μέλος
Θεωρώντας ως αληθές τον αριθμό των παρόντων μελών, αφού δεν έχουμε δημοσιεύματα απουσίας μελών, κατά την συνεδρίαση αυτή υφίσταται απαρτία. Το θέμα της 154ης απόφασης αφορούσε: "Έγκριση επικύρωσης αποφάσεων 13ης Συνεδρίασης"
Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε για το θέμα: "την ανάγκη επικύρωσης των αποφάσεων της 13ης Συνεδρίασης 144/2018, 145/2018, 146/2018, 147/2018, 148/2018, 150/2018, 151/2018, 152/2018". Δηλαδή εισηγήθηκε να επικυρωθούν οι αποφάσεις της 13ης συνεδρίασης, γενικά και αόριστα, χωρίς αναφορά στον λόγο και την αιτία της πράξης αυτής. Διερωτάται κανείς, μπορούν να επικυρωθούν αποφάσεις Δ.Σ., όχι μόνο επειδή δεν είχαν την απαρτία αλλά και επειδή ψευδώς αναφέρονται πρόσωπα ως παρόντα που ήταν αποδεδειγμένα απόντα; Είναι νόμιμη η διαδικασία αυτή; Και αν ναι σε ποια νομοθεσία βασίζονται;
Την 01/10/2018 και ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η 17η συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΛΝΕ Α.Ε., όπου και λήφθηκε η υπ.αρ.206η (σχετικό 5) απόφαση με θέμα: "Έγκριση δώδεκα (12) οργανικών θέσεων που αφορούν την πρόσκληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2190/94, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει." Η απόφαση λήφθηκε με παρόντα 6 μέλη, δηλαδή με απαρτία.
Ο Πρόεδρος στην εισήγησή του αναφέρει, ότι σύμφωνα με την υπ.αρ.187/2017 απόφαση ΔΣ "περί έγκρισης έναρξης διαδικασιών για την εισαγωγή του Οργανισμού στη διαδικασία πρόσκληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ" κρίνεται απαραίτητο να εγκριθούν οι δώδεκα (12) οργανικές θέσεις που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, για τις οποίες έχουν καταρτιστεί τα Ειδικά Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας σύμφωνα με τον υφιστάμενο ΚΕΟΛ. Οι θέσεις αυτές αφορούν 2 ειδικότητας Διοικητικού - Οικονομικού (Π.Ε.), 3 ειδικότητας Διοικητικού - Λογιστικού (Τ.Ε.), 1 ειδικότητας Διοικητικών - Γραμματέων (Δ.Ε.), 3 ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού (Π.Ε.), 1 ειδικότητας Μηχανολόγου Μηχανικού (Π.Ε.), 1 ειδικότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Π.Ε.) και 1 ειδικότητας Πολεοδομίας και Δομικών Έργων (Τ.Ε.).
Μετά την εισήγηση αυτή, αναρωτιέται κανείς γιατί αναφέρεται ψευδώς στην μη νόμιμη (λόγω μη ύπαρξης απαρτίας) απόφαση 151η της 13ης συνεδρίασης της ΟΛΝΕ Α.Ε. ότι η ανάγκη για σύναψη σύμβασης για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών (αόριστες) υποστήριξης της λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας Α.Ε προκύπτει λόγω του γεγονότος ότι ο Οργανισμός παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης να καλύψει και άλλες θέσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα; Μήπως διότι οι θέσεις για τις οποίες ο οργανισμός κάνει προσπάθεια για τις καλύψει μέσω ΑΣΕΠ, δεν αφορούν τις αόριστες της 151ης απόφασης, αλλά ούτε και τις προσδιορισμένες με την υπογραφή της σύμβασης με την ΣΟΛ θέσεις; Μήπως για το λόγο αυτό δεν προσδιορίστηκε ποτέ με σαφήνεια το αντικείμενο στην ανάρτηση του πρωτογενούς, στην μη νόμιμη απόφαση και την παράνομη επικυρώσή της; Μήπως γιατί οι θέσεις αυτές που είναι τόσο αναγκαίες για την λειτουργία του Οργανισμού, σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου στην 151η απόφαση, δεν προβλέπονται από τον ΚΕΟΛ και άρα δεν θεωρούνται απαραίτητες;
Η μη νόμιμη απόφαση λόγω έλλειψης απαρτίας 151η αναρτήθηκε στο διαύγεια στις 17/10/2018 και ώρα 13:55:36 με ΑΔΑ: ΩΑΡ4ΟΞΑΤ-ΛΟ5, δηλαδή 52 ημέρες μετά, και ενώ έχει μεσολαβήσει τόσο η υπογραφή της σύμβασης με την ΣΟΛ, όσο και η μη νόμιμη απόφαση 154 με την οποία επικυρώνεται η 151. Η απόφαση δε αυτή (154) αναρτάται στο διαύγεια στις 15/11/2018 και ώρα 15:25:27 με ΑΔΑ: 6Ν15ΟΞΑΤ-0ΗΖ, δηλαδή 75 ημέρες μετά και ενώ έχει μεσολαβήσει η υπογραφή της σύμβασης με την ΣΟΛ.
Στις 9/11/2018, ημέρα Παρακευή και ώρα 14:00 μ.μ., συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΟΛΝΕ Α.Ε. και λαμβάνεται η 235η απόφαση (σχετικό 6) με θέμα: "Έγκριση ορισμού υπευθύνου Επικοινωνίας - Δημόσιων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης". Με την εισήγησή του ο Πρόεδρος αναφέρει: "ότι θέτει υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου τον κύριο Σαράφη Σταύρο, υπεύθυνο Επικοινωνίας - Δημοσίων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης."
Δηλαδή με την απόφαση αυτή που ψηφίστηκε ομόφωνα, ο κ.Σαράφης Σταύρος, που με την συναψείσα σύμβαση του ΟΛΝΕ με την ΣΟΛ θα απασχολείται με πλήρη απασχόληση στις εγκαταστάσεις του ΟΛΝΕ Α.Ε., για όλη τη διάρκεια της παρούσας σύμβασης (δηλαδή από 29/8/2018 εώς και 28/11/2018), με θέμα τις υπηρεσίες μαρκετινγκ με (CPV: 79342000-3), τώρα χωρίς τροποποίηση της σύμβασης αυτής και χωρίς να έχει λήξει αυτή, θα παρέχει τις υπηρεσίες του ως υπεύθυνος Επικοινωνίας - Δημοσίων σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης".
Δεν φτάνει όμως αυτό, διότι η θέση αυτή, σύμφωνα με την υφιστάμενη κατά τον χρόνο αυτό σύμβαση με την ΣΟΛ, θα καταλάμβανε ο κ.Στάθης Καραστάθης για όλη την διάρκεια της σύμβασης και συγκεκριμένα δημοσίων σχέσεων (CPV: 79416000-3), υπηρεσίες επικοινωνίας (χωρίς αντίστοιχο CPV) και γραφείο τύπου (χωρίς αντίστοιχο CPV).
Ο κ.Στάθης Καραστάθης όμως, σε σχετικό δημοσίευμα στις 26/10/2018 (σχετικό 7), δήλωνε ότι παρατήθηκε λίγες ημέρες πριν, από την θέση του στον ΟΛΝΕ. Άρα η θέση του είχε χηρέψει τουλάχιστον στις 26/10/2018 χωρίς αυτή να αντικατασταθεί από νέο άτομο. Όμως οι πληρωμές στην εταιρεία ΣΟΛ, εξοφλήθηκαν κανονικά μέχρι και το πέρας της σύμβασής της και πληρώθηκε το ποσό που είχε συμφωνηθεί για να καλύψει σε όλη την διάρκεια (29/8/2018 εώς και 28/11/2018), τη θέση των δημοσίων σχέσεων και κλπ ο κ.Καραστάθης και τη θέση για υπηρεσίες μάρκετινγκ ο κ.Σαράφης. Αναλυτικά αναφέρω τα χρηματικά εντάλματα αναρτημένα στο διαύγεια:
966/26-9-2018 ποσού 7440 ευρώ (πρώτη δόση σύμβασης συν ΦΠΑ) (σχετικό 8)
1123/6-11-2018 ποσού 6800 ευρώ (δεύτερη δόση σύμβασης συν ΦΠΑ) (σχετικό 9)
1221/4-12-2018 ποσού 8680 ευρώ (τρίτη και τελευταία δόση σύμβασης συν ΦΠΑ) (σχετικό 10)
δηλαδή σύνολο 24552 ευρώ (= 19800 + φπα)
Που πήγαν άραγε τα χρήματα για την θέση του κ.Καραστάθη που δεν αντικαταστάθηκε με άλλο άτομο;
Η τοποθέτηση (παράνομη αφού δεν έγινε με σχετική τροποποίηση της σύμβασης) του κ.Σαράφη που ήδη καταλάμβανε τη θέση του μάργκετιγκ, στη θέση του κ.Καραστάθη, τι σημαίνει; Ότι ο κ.Σαράφης κάλυπτε ταυτόχρονα και τις δύο θέσεις και έπαιρνε τα χρήματα που του αντιστοιχούσαν αλλά και τα χρήματα για τη θέση του κ.Καραστάθη;
Τέλος αναρωτιέμαι επειδή ο κ.Σαράφης εργάζεται μέχρι και σήμερα στον ΟΛΝΕ Α.Ε. μετά την λήξη της σύμβασής του με την ΣΟΛ, με ποιο καθεστώς είναι σήμερα εκεί, αφού δεν έχει αναρτηθεί νεώτερη σύμβαση; Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους που αναγράφονται στην σύμβαση της ΣΟΛ. Είναι νόμιμες όλες αυτές οι διαδικασίες, οι οποίες έχουν παραβιάσει όχι μόνο την διαδικασία ανάθεσης, αλλά βασίζονται και σε αποφάσεις μη νόμιμες εκδοθείσες, με ψευδή στοιχεία και πληρωμές για άτομα και θέσεις που δεν καλύφτηκαν από την εταιρεία ΣΟΛ, με την υπογεγραμμένη σύμβασή της;
Για την τρίτη αναφερόμενη στην καταγγελία μου περίπτωση "Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια νέου τηλεφωνικού κέντρου και αντικατάσταση του παλαιού στο κτίριο του ΟΛΝΕ Α.Ε.", σας ενημερώνω ότι η πληρωμή του αναδόχου αν και όπως σας είχα αναφέρει υπήρχε διαφορά ως προς το ποσό που αναγράφεται στην σύμβαση και το ποσό που δεσμεύτηκε, αυτή πληρώθηκε με τα χρηματικά εντάλματα 769/25-7-2018 (σχετικό 11) για ποσό 7401,56 και δέσμευση του κ.α.25.05.00 όπως αναφέρεται στην σύμβαση και με το 770/25-7-2018 (σχετικό 12) για ποσό 434 ευρώ και δέσμευση του κ.α.61.00.19 που δεν αναφέρεται στην σύμβαση, τα οποία (χρηματικά εντάλματα) αναρτήθηκαν στο διαύγεια ενώ είχαν πληρωθεί στις 13/9/2018 (δηλαδή 48 ημέρες μετά). Δικά σας τα συμπεράσματα για την νομιμότητα της δαπάνης και της πληρωμής των τιμολογίων.
Για την τέταρτη περίπτωση που περιγράφω στην αναφορά μου "Απευθείας ανάθεση για την αγορά της προμήθειας Υπεύθυνου διασφάλισης ποιότητας για ένα έτος περιόδου 2018 - 2019", σας πληροφορώ τα εξής:
Ότι παρόλο που η σύμβαση αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ στις 19/7/2018, ενώ είχε υπογραφτεί 1/6/2018 και με ανάρτηση στο διαύγεια όχι και στο ΚΗΜΔΗΣ, στις 20-7-2018 η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και κατόπιν του ερωτήματός μου αν μπορεί ο προμηθευτής (σύμφωνα με την σύμβαση θα πληρώνεται μηνιαία το ποσό των 500 ευρώ συν ΦΠΑ), να πληρωθεί για εργασία την περίοδο (1-6-2018 εώς 19-7-2018) χωρίς να είναι σε ισχύ η σύμβαση, σας παραθέτω τα παρακάτω χρηματικά εντάλματα που αφορούν την υπόθεση:
858/27-8-2018, πληρωμή 1240 ευρώ (ποσό για δύο μήνες δηλαδή για την περίοδο 1-6-2018 εώς και 31-7-2018). (σχετικό 13)
1200/27-11-2018, πληρωμή 1240 ευρώ (ποσό για δύο μήνες δηλαδή για την περίοδο 1-8-2018 εώς και 31-9-2018). (σχετικό 14)
1313/19-12-2018, πληρωμή 1860 ευρώ (ποσό για τρεις μήνες δηλαδή για την περίοδο 1-10-2018 εώς και 31-12-2018). (σχετικό 15)
Δηλαδή όχι μόνο πληρώθηκε η περίοδος 1-6-2018 εώς 19-7-2018 που δεν ήταν σε ισχύ η σύμβαση, αλλά πληρώθηκε και πριν το πέρας του μηνός Δεκεμβρίου το μήνα Δεκέμβριο......
Η ίδια εταιρεία επίσης INTERACTIVE O.E. στις 23/5/2018 υπογράφει και άλλη σύμβαση με τον ΟΛΝΕ Α.Ε., (σχετικό 16) με θέμα την συμμόρφωση του ΟΛΝΕ Α.Ε. στον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σύμφωνα με την σύμβαση αυτή, η οποία θα έχει διάρκεια 52 εβδομάδες δηλαδή ένα χρόνο ήτοι μέχρι την 22/5/2019, η εταιρεία εκτός των άλλων θα επιμορφώσει το προσωπικό, θα παρακολουθεί τις διαδικασίες και θα συμμορφώνει την οργανισμό και μάλιστα σε περίπτωση ορισμού Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO), αυτή θα παρέχει την υποστήριξή της σε αυτόν μέχρι την λήξει της σύμβασης (ήτοι 22/5/2019).
Στις 19/2/2019 ο ΟΛΝΕ Α.Ε. συνάπτει σύμβαση (σχετικό 17) με την ίδια εταιρεία INTERACTIVE O.E., να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) για τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχει λήξει ακόμα η προηγούμενη σύμβασή της, σύμφωνα με την οποία ήδη παρακολουθεί τις διαδικασίες και συμμορφώνει τον οργανισμό και με την οποία θα παρέχει την υποστήριξή της στον ορισμένο από τον ΟΛΝΕ Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO). Δηλαδή όχι μόνο η εταιρεία, δεν έχει ακόμα εκτελέσει το έργο της σύμβασής της, αλλά με τη νέα σύμβαση, θα πληρώνεται και μάλιστα προκαταβολικά για κάθε έτος εργασίες για την οποία ήδη πληρώνεται.
Τέλος για την κατανόηση της κατάστασης και επειδή τα παραδείγματα μπορούν να είναι αμέτρητα ως προς τις διαδικασίες, το είδος ανάθεσης και τις αποφάσεις του Δ.Σ., εκτός του ότι είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενδεικτικές περιπτώσεις, σας αναφέρω χαρακτηριστική περίπτωση απόφασης ΔΣ, την με αρ.182η της 16ης συνεδρίασης που έλαβε χώρα την 21/09/2018 (σχετικό 18) και σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Δ.Σ. αποφασίζουν κατά πλειοψηφία, την έγκριση της ορθής επανάληψης των παρουσιών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της 7ης συνεδρίασης, δηλαδή υπάρχει θέμα με την παρουσία των μελών και την καταγραφή τους ως παρόντες." 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου