Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ζάεφ: «Ρόμπα» διεθνώς! Έπεσε θύμα φαρσέρ και είπε απίθανα πράγματα!

Δύο Ρώσοι φαρσέρ, γνωστοί για τις τηλεφωνικές «πλάκες» τους, παγίδευσαν τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ο οποίος στις συζητήσεις τους, ακούγεται πρόθυμος να δωροδοκήσει το Φανάρι (!) ενώ κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει κατασκόπους στα Βαλκάνια.

Ο Ζάεφ ζήτησε συγγνώμη αλλά…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκτάκτως σήμερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Ζάεφ ζήτησε συγγνώμη, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί όπως ζητά η αντιπολίτευση.
Ο ίδιος ο Ζάεφ κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης μετά τη διαδικτυακή μετάδοση των σχολίων που έκανε στις τρεις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε μεταξύ Αυγούστου 2018 και Απριλίου 2019, στις οποίες νόμιζε ότι συνομιλούσε με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ.
Στην πραγματικότητα, συνομιλούσε, χωρίς να το γνωρίζει, με τους Ρώσους κωμικούς Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή Βόβαν και Αλεξέι Στολιάροφ ή Λέξους. Οι δύο φαρσέρ στο παρελθόν έχουν παγιδεύσει τον Έλτον Τζον, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Τον περασμένο Απρίλιο ισχυρίστηκαν ότι είχαν παγιδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κάνοντάς τον να πιστέψει ότι μιλούσε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι στόχοι των δύο φαρσέρ είναι κυρίως οι αντίπαλοι του Κρεμλίνου, Ρώσοι ή ξένοι.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο φαρσέρ, που υποδύεται τον Ποροσένκο, προτείνει στον Ζάεφ να διαδραματίσει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε τον Ιανουάριο την αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία, προκαλώντας την αγανάκτηση της Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας που κατήγγειλε ένα σχίσμα.

Ανοιχτός για…. «λάδωμα» στο Φανάρι ο Ζάεφ!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο… ψεύτικος Πόροσενκο εξηγεί ότι πέτυχε αυτή την διπλωματική και θρησκευτική νίκη δίνοντας ο ίδιος «προσωπικά χρήματα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο». «Στην περίπτωσή μου, κατέβαλα 150.000 ευρώ, για εσάς, είναι φθηνότερο», είπε ο κωμικός μιλώντας για ένα ποσό των 100.000 ευρώ.
«Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», απαντά ο Ζάεφ
Σε μια άλλη συζήτηση, πιστεύοντας ότι μιλά με τον Στόλτεμπεργκ, ο πρωθυπουργός της βαλκανικής χώρας δηλώνει ότι η Μόσχα διατηρεί «πολλούς κατασκόπους στην περιοχή».
«Είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα» και «απατεώνων από χώρες με προσανατολισμό ενάντια στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο Ζάεφ. «Αυτό που συνέβη πρέπει να σημάνει συναγερμό τόσο σ΄ εμάς όσο και σ΄ ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο, στον οποίο υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και των μηχανορραφιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δέχομαι ότι είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα και της μόνιμης διάθεσής μου να επικοινωνώ με όλους. Βρίσκομαι σε συνεχή ανοικτή γραμμή με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους και με τους πολίτες. Αυτό συμβαίνει επειδή για μένα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών » δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου