Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για αποτίμηση της περιόδου 2014-2019

Το μήνυμα ότι το κεκτημένο της περιόδου 2014-2019 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η συνεργασία και η συνεννόηση έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας ,σήμερα στην Λαμία. 

«Ήμασταν όλοι μαζί ένας για όλους και όλοι για έναν. Δεν επιτρέψαμε ποτέ σε κόμματα και σε ιδεολογίες να μας χωρίσουν. Δεν παίξαμε ποτέ τα γνωστά παιχνίδια των αρμοδιοτήτων. Ίσα-ίσα, Περιφέρεια και Δήμοι ήμασταν και είμαστε μία γροθιά και παίξαμε για τη φανέλα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «δώσαμε πραγματικά νόημα στην περιφερειακή συνείδηση. Τούτη εδώ είναι μία Περιφέρεια από τα Άγραφα μέχρι και τη Σκύρο και το ζητούμενο πάντα είναι η συνοχή. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, λοιπόν, ας κρατήσουμε αυτά τα δύο: την ανάγκη για συνεργασία, την ανάγκη για περιφερειακή συνείδηση»

Κάνοντας μια αποτίμηση της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους της Στερεάς ο Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια, μία προσπάθεια όλων μας όλα αυτά τα χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα ενιαίο, ένα αρραγές μέτωπο. Πήγαμε στην Αθήνα, πήγαμε στις Βρυξέλες, φτάσαμε παντού. Και εκεί που η Περιφέρειά μας, το 2014 ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα 190 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και με οφειλές που ξεπερνούσαν τα 70 εκατομμύρια, τώρα έχει ένα πρόγραμμα το οποίο αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Ανέφερε επίσης ότι έγιναν και γίνονται από τους Δήμους έργα προϋπολογισμού πλέον των 305 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση που προέρχεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από Ευρωπαϊκούς πόρους οι οποίοι εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια.

«Αυτό δεν ήταν προσωπική επιτυχία κάποιων από εμάς. Ήταν επιτυχία όλων μας γιατί όλοι ξέραμε ότι όποια Κυβέρνηση και να είχαμε απέναντι, όποιον υπουργό και να είχαμε απέναντι, όποιο κόμμα και αν εμείς πιστεύαμε, από όπου και αν προερχόμασταν, γινόμασταν ένα σε αυτή την πολύ μεγάλη διεκδίκηση» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.




Λ.ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ (Πρόεδρος ΠΕΔ) : Από την πρώτη στιγμή βρήκαμε μια κοινή γραμμή.



Με θερμά λόγια για την συνεργασία της ΠΕΔ αλλά και όλων των Δήμων της Στερεάς ξεχωριστά με τον Περιφερειάρχη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος. Τον ευχαρίστησε γιατί από την πρώτη στιγμή υπήρξε συνεννόηση και κοινή γραμμή για τα προβλήματα των Δήμων και της Περιφέρειας και για την ανάδειξη τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν. «Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενωθήκαν για την Στερεά και κάναμε μαζί μια μεγάλη προσπάθεια» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Υπερήφανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου