Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Εξαρθώθηκε κύκλωμα διακίνηση κοκαΐνης σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Β. Εύβοια

Στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, εξαρθρώθηκαν εγκληματική οργάνωση και δύο συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η αποδόμηση των ανωτέρω εγκληματικών ομάδων και η σύλληψη των μελών τους, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές (20-07-2019) σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής και της Μαγνησίας.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συμμετείχαν σε αυτή αστυνομικοί των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Μαγνησίας, καθώς και αστυνομικοί Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αττικής. Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τρεις (3) αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) ημεδαποί, εκ των οποίων οκτώ άνδρες, ηλικίας 57, 52, 23, 49, 32, 37, 30 και 53 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας 29, 38 και 50 ετών.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, τρεις εκ των συλληφθέντων (52χρονος, 23χρονος και 49χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ηγετικό στέλεχος της οποίας ήταν ο 52χρονος.
Σκοπός τους ήταν η διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε χρήστες ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και των Ψαχνών Ευβοίας, καθώς επίσης και περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προμηθεύονταν τις διακινούμενες ποσότητες κοκαΐνης, κυρίως από τον 57χρονο συλληφθέντα, ενώ εφεδρικός τους προμηθευτής διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 30χρονος συλληφθείς. Οι ανωτέρω εκτός από προμηθευτές της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν και οι ίδιοι συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών.

Η εκάστοτε διακινούμενη ποσότητα παραδιδόταν είτε σε μορφή σκόνης, για χρήση μέσω εισπνοής, είτε σε επεξεργασμένη μορφή βράχου, «καραμελωμένης» υφής, για χρήση μέσω καπνίσματος. Η τιμή δε στην οποία πωλούσαν το γραμμάριο κοκαΐνης, ανερχόταν τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (80) ευρώ.
Αναφορικά τώρα με τις δύο συμμορίες, στην πρώτη, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχαν ο 32χρονος και η 29χρονη. Στην δεύτερη συμμορία, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019, συμμετείχαν ο 37χρονος και η 38χρονη.
Οι ανωτέρω συμμορίες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τη εγκληματική οργάνωση, αλλά και μεταξύ τους. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι η πρώτη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την εγκληματική οργάνωση, ενώ διακινούσε και μεμονωμένα ναρκωτικά σε διάφορους χρήστες. Η δεύτερη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την πρώτη συμμορία.
Τέλος, μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ακόμη δύο άτομα (53χρονος και 50χρονη), συγγενικά πρόσωπα του 32χρονου συλληφθέντα, στην οικία των οποίων τα μέλη της πρώτης συμμορίας, είχαν μεταφέρει και αποκρύψει μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την συστηματική εγκληματική τους δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός νομότυπων ερευνών σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των (123.760) ευρώ,
  • (737,6) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (548,2) γραμμάρια κάνναβης,
  • (122) δισκία βουπρενορφίνης,
  • ζυγαριές ακριβείας και τρίφτες κάνναβης,
  • κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης,
  • (4) πιστόλια, εκ των οποίων ένα αεροβόλο και ένα replica ,
  • κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • χειρόγραφες σημειώσεις και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων,
  • κροτίδες, καθώς και (3) οχήματα.
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά κ.λ.π.), παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή), παράβαση του τελωνειακού κώδικα και άλλα αδικήματα.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Οι εντατικές δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, καθώς και την αντιμετώπιση όλων των μορφών εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Κουφός:
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας και από εμένα,
Θα ήθελα να τονίσω ότι η πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, είχε ως αποτέλεσμα την αποδόμηση μίας εγκληματικής οργάνωσης και δύο συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψη των μελών τους και η κατάσχεση, μεταξύ άλλων, ναρκωτικών, όπλων, οχημάτων και χρημάτων που αποκόμιζαν από την συστηματική και εξακολουθητική δράση τους, επετεύχθη έπειτα από οργανωμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση που διεξήχθη σε περιοχές της Εύβοιας, Αττικής και Μαγνησίας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν πληθώρα νομότυπων ερευνών σε οικίες και συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα.
Από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, καταφέραμε να διακριβώσουμε τον τρόπο και το πεδίο δράσης τους και να εξακριβώσουμε την σύνθεση και τους ρόλους των μελών των εγκληματικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου