Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η παρατηρητικότητα του φύλακα έσωσε απ τη φωτιά!

Εμπρηστές που σκόπευαν να βάλουν φωτιά κοντά σε δασική περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς πρόλαβαν Αστυνομία και Πυροσβεστική με την πολύτιμη βοήθεια ενός 46χρονου φύλακα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής (21/7) στις 8:30 το πρωί ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος για την ασφάλεια ως ιδιώτης, των οικισμών Σκροπονερίων και Βουλευτικών στο ΔΔ Ανθηδώνος παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στα πέριξ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό εναπόθεσαν στο πρανές μία χάρτινη συσκευασία. Στη συνέχεια και στη θέα του φύλακα, τα άτομα μπήκαν βιαστικά στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα η Άμεση Δράση από τη Χαλκίδα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, διαπιστώνοντας ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε ένα αντικουνουπικό σπιράλ το γνωστό φιδάκι, στο οποίο είχαν προσαρτήσει με αυτοκόλλητη ταινία 4 σπίρτα και γύρω από αυτό ήταν εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν παραφινέλαιο, χαρτί υγείας!
Η Υπηρεσία της Πυροσβεστικής της Θήβας, ανέλαβε την προανάκριση μιας υπόθεσης που δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.Τόσο ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν μαρτυρά ότι δεν πρόκειται για απλά έναν διαταραγμένο που θέλει «να βλέπει τους πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά να τρέχουν», όσο και η επιμέλεια ενός τόσο απλού όσο κι επικίνδυνου εμπρηστικού μηχανισμού, δείχνει ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο καταστροφής των συγκεκριμένων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου