Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

«Σκοτωμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη… διεύρυνση! Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για διεύρυνση του κόμματος. Διαφωνία Τσακαλώτου για τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος. Τσίπρας: «Να μην κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν». «Αντάρτικο» από βουλευτές της επαρχίας για τους συνεργάτες και τη βουλευτική αποζημίωση.
Σοβαρούς τριγμούς και αντιπαραθέσεις δημιουργεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία εντάσσοντας μέσα σε αυτό πολλά στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς.
click4more

Νέα Βουλή: «Καυτό» σκηνικό με τον Βαρουφάκη… δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε ένα πράγμα. Όλοι θέλουν το κόμμα τους να αλλάξει, όλοι διαφωνούν για το πώς θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

«Άντε μην τα πάρω στο κρανίο» με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την ενόχληση του για τα όσα έγιναν χθες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και έγιναν πολλά.

– Κατ’ αρχήν υπήρξε διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τις αποφάσειςτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

– Κατά δεύτερον βουλευτές της επαρχίας αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τον δεύτερο επιστημονικό τους συνεργάτη στο κόμμα ενώ έθεσαν θέμα και για το ποσοστό που πηγαίνει στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διαρρεύσει στον τύπο από νωρίς χθες το μεσημέρι τις προτάσεις του για τα στελέχη που θα αναλάμβαναν θέσεις κλειδιά μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα εκνεύρισε ιδιαίτερα τα στελέχη της ομάδας των 53+.

Έτσι αμέσως μετά την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και ενώ στο βήμα βρισκόταν ο Κώστας Ζαχαριάδης για τα διαδικαστικά θέματα, πήρε τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει ατζέντα και εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο που επελέγησαν τα στελέχη που θα παίξουν ρόλο στην νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά την ομιλία Τσακαλώτου ανέβηκε και πάλι στο βήμα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είπε ότι έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση για τα στελέχη που θα εμπλακούν στις διαδικασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς αυτό το θέμα δεν αφορά την ΚΟ. Επέμεινε μάλιστα ότι υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα. «Τι λάθη κάναμε, τι πρέπει να αλλάξει. Ας μην κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.


Εκείνη την ώρα υπήρξε αναταραχή μέσα στην αίθουσα και κάποιος από τους βουλευτές απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Μίλα πιο δυνατά. Δεν ακούμε».

Φανερά εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι έπρεπε να κάνουν ησυχία για να τον ακούσουν. «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο» πρόσθεσε εκνευρισμένος.

Η μεγαλύτερη ένταση ωστόσο υπήρξε όταν βουλευτές από την επαρχίαανέφεραν ότι δεν μπορούν να παραχωρήσουν στο κόμμα τον δεύτεροεπιστημονικό συνεργάτη τους ενώ έβαλαν θέμα και για τα ποσοστό που πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ (40%) από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης παρενέβη στη συζήτηση και τους είπε ότι αυτά τα δύο θέματα αποτελούν προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα η συζήτηση που έκαναν ήταν εκ του περισσού δεδομένου ότι όλα αυτά τα ήξεραν.

Γενικά στην συνεδρίαση επικράτησε εκνευρισμός ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βουλευτών του κόμματος προέρχεται από την εκπεφρασμένη βούληση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα. Αρκετά στελέχη εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το θέμα της διεύρυνσης και το άνοιγμα που έχει επιλέξει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου