Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑΣΣΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ "Απούσα η Περιφέρεια από την προσπάθεια του Ελλάκτωρ να του χαριστεί το 1/4 του νησιού"!! (ακούστε)


Περιφέρεια, Δήμοι και βουλευτές παρουσιάζουν άγνοια στο θέμα των ανεμογεννητριών και έλλειψη πρωτοβουλιών, που μπορούν να χαρακτηριστούν εγκληματικές.....

.....για την εξέλιξη του θέματος των αιολικών πάρκων εις βάρος της Εύβοιας, παρά το γεγονός ότι Σύλλογοι έχουν ενημερώσει εγκαίρως όλα τα θεσμικά όργανα", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Χαλκίδας, Τάσος Μπαλτάς, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου. 

 Σ' ότι αφορά τη συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε πως έγινε σε τελείως λάθος βάση και δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διαβούλευση για το έργο των ανεμογεννητριών.

"Απούσα η Περιφέρεια από την προσπάθεια του Ελλάκτωρ να του χαριστεί το 1/4 του νησιού και να πληρωθεί το 40% της επένδυσης. Η πρόταση που κατέθεσε ήταν ελλιπέστατη, ένα απλό παράδειγμα να σας αναφέρω ξέχασαν στο τρισέλιδο που υπέβαλαν να αναφέρουν ότι το έργο θα καταστρέψει ολοσχερώς όλη την προστατευόμενη περιοχή Νατούρα 2000, επίσης ότι δεν αποτελεί ένα ενιαίο έργο αλλά πολλά διαφορετικά ασύνδετα μεταξύ του.
Η Περιφέρεια έχει ενημερωθεί επίσημα από εμάς για όλες τις επιθέσεις που δέχεται η περιοχή μας όπως και οι 3 Δήμοι που εμπλέκονται άμεσα.
1. Συνένωση έργου
2. Νέα έργα στην περιοχή & τροποποίηση του υπάρχοντος.
3. Προσπάθεια να θεωρηθεί το έργο ως ειδικό και να περάσει στις στρατηγικές επενδύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για όλες αυτές τις διαδικασίες υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια νόμιμα που μπορείς να συμμετέχεις είτε είσαι πολίτης είτε είσαι Δήμος είτε Περιφέρεια.
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ζητήσαμε να συμμετέχουμε για να σας αναφέρουμε όλα τα παραπάνω που ήδη έχουν κατατεθεί επίσημα και γραπτώς σε εσάς.
Δεν πήραμε ποτέ απάντηση στο αίτημα, αντι δημοκρατική και αγενής σιωπή.
Η Περιφέρεια, το τμήμα περιβάλλοντος κατ όνομα μόνο, οι βουλευτές, κωφεύουν εγκληματικά".


Ακούστε τον ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου