Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μπατζελή στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Η «Μήδεια» σκότωσε τα γαλάζια παιδιά της…


Σφοδρή επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, εξαπέλυσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα η Κατερίνα Μπατζελή.


Η επικεφαλής της παράταξης Πατρίδα μας η Στερεά, στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση του κ. Σπανού να παραχωρήσει 13 οχήματα της Περιφέρειας στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να καθαρίζει τα χιόνια στο Κολωνάκι, αντί τα οχήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για τα αποκλεισμένα χωριά της Εύβοιας.

" Η «Μήδεια» σκότωσε τα γαλάζια παιδιά της…

Με τις με αδόκιμες πρακτικές ,πολιτικές σύγχυσης και πανικού

Καταρχήν να καταγράψουμε εκ των υστέρων την πραγματική κατάσταση:

ü Είχαμε μία προαναγγελθείσα κακοκαιρία. Γνωστή 20 μέρες πριν από την πορεία της στην Ευρώπη,5 μέρες πριν από την Β. Ελλάδα και 2 μέρες πριν από όλα τα δελτία ΜΕΤΕΟ.

ü Δεν ήταν η μεγαλύτερη των εποχών χιονόπτωση. Μπορεί να ήταν έντονη για 2 μέρες αλλά δεν είχε διάρκεια όπως ήταν εκείνη των 12 ετών πριν που υπήρχε και άλλη ετοιμότητα και αντιμετώπιση της βάση των μέσων που υπήρχαν τότε.

ü Η επικοινωνιακή πολιτική υπερέβαινε των άμεσων παρεμβάσεων αλλά και των προληπτικών μέτρων και σχεδιασμού που έπρεπε να είχαν προωθηθεί και εφαρμοστεί.

Δεν θα μπω στην λογική και στην παγίδα του στημένου πολιτικού διαλόγου για το ποιος ευθύνεται για τα κλαδιά …Μας ακούει ο κόσμος και αντιδρά.

Θα τοποθετηθώ και βάση της επίκαιρης ερώτησης που έχουμε καταθέσει σχετικά με τον απολογισμό για τις επιπτώσεις από την ΜΗΔΕΙΑ. Θα προτάξω όμως το θέμα του Δήμου Αθηνών-Κ.Μπακογιάννη- επειδή με «προκαλέσατε» στην τοποθέτηση κατά την ενημέρωση σας με την φράση σας «εμείς επιλέξαμε»

Δεν ξέρω ποιος αδικεί ποιον …το να εμφανίζεστε, εννοώ η Περιφέρεια Στερεάς ως ο παράπλευρος μηχανισμός του πρώην. Και δεν είναι η πρώτη φορά και όπως καταλαβαίνω ούτε η τελευταία ,που ακούγεται η στενή αυτή σχέση…

Βάση πρωτοκόλλου διαχείρισης κρίσεων φυσικών καταστροφών .ο κάθε δήμαρχος με προβλήματα στέλνει 3 email :πρώτα οργανώνει τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου του δεύτερον βασίζεται σε δυνάμεις της Περιφέρειας του, και τρίτον απευθύνεται στην πολιτική προστασία και εκείνη ως διαμεσολαβητής στον γενικό σχεδιασμό …στηρίζει και μεταφέρει στον Δήμο προς υποστήριξη μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Με την πρακτική του όμως ο Κ. Μπακογιάννης άλλαξε την επίσημη διαδικασία .Αντί για 3 email έστειλε 3 sms:Στον Θανάση, στον Θύμιο και στην Φανή. Έγραψε ή και διέγραψε την διαδικασία και τα πρωτοκόλλα που ισχύουν για όλους τους Δημάρχους και ακολούθησε την δική του ατζέντα. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος πρέπει να έχει το πρόβλημα… Πάντως η «προσωποπαγής» αυτή διαδικασία δεν σας τιμά. Διότι μπορεί σημαντικότερα προβλήματα μπορεί να είχαν τα βόρεια προάστια, το υπόλοιπο αττικής, Λάρισας ή όπου αλλού. Τα μηχανήματα που έχουμε ακριβοπληρώσει δεν είναι δικά σας. Έχουν πληρωθεί από δημόσιο χρήμα και είναι στην διάθεση του δημοσίου για την δημόσια προστασία με διαφανείς διαδικασίες. Εδώ φαίνεται όμως ότι εσείς έχετε μια αντίληψη ιδιοκτησιακού χαρακτήρα για την χρήση τους. Κάνατε λάθος. Καταστρατηγείτε τους νόμους και τα πρωτοκόλλα που η κυβέρνηση εισαγάγει ή και που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ακόμη και για μηχανήματα ιδιωτικά τα οποία εμείς τα έχουμε εντάξει στο στόλο μας και στον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Πολιτική που είναι καθαρά μια συλλογική επιχειρησιακή πολιτική. Και είναι φυσικά πολιτικές που πρέπει να συμπληρωθούν ή και να αναθεωρηθούν βάση των δικών μας συμπληρωματικών προτάσεων και εμπειριών από μια διαχείριση κρίσης. Και να ξεκαθαριστούν οι διαδικασίες μεταξύ των φορέων και της αυτοδιοίκησης.

Δεν θα μπω στην «πρόκληση» να συνδέσω τα 13 μηχανήματα που πήγαν στον Μπακογιάννη με την έλλειψη μηχανημάτων στην Β. Εύβοια. Εκτιμώ ότι υπήρχαν διαθέσιμα μηχανήματα τα οποία όμως δεν προγραμματιστήκαν και δεν διοχετευτήκαν σωστά και με σωστή πρόβλεψη στον Νομό. Εκεί κρίνεστε

Έχετε άνετες πλειοψηφίες σε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, να εκπονήσει αμέσως ένα σχέδιο προληπτικών έργων για ολόκληρη την επικράτεια με αντικείμενο την ανθεκτικότητα και τη θωράκιση της χώρας από φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που προκαλούν οι απηρχαιωμένες υποδομές στα ενεργειακά και άλλα δίκτυα της χώρας" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου