Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζουν τα κρούσματα στα ιχθυοτροφεία!! Αδιαφορούν οι εταιρείες....(ακούστε)


"Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους αλλά και την περιοχή. 

Αφού δεν τηρούνται όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο στο εργοστάσιο ιχθυοτροφών στην Αρτάκη, όπου εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα" δήλωσε ο Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ, Σπύρος Λοξός που μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου και θα κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ήδη απο την προηγούμενη εβδομάδα, το Σωματείο και ο Γραμματέας είχαν επισημάνει στο Ράδιο 1 τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στο χώρο του εργοστασίου με τα κρούσματα να "σκάνε" μεταξύ των εργαζομένων, το ένα μετά το άλλο. (Διαβάστε σχετικά https://www.eviatoday.news/2021/02/blog-post_84.html#more )

Ωστόσο η διοίκηση δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ανησυχία των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι το Σωματείο απευθύνθηκε και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας.

Ακούστε τον Σπύρο Λοξό



Ακολουθεί η τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου:

Με δεδομένη την επιβεβαίωση και άλλου κρούσματος στο εργοστάσιο ιχθυοτροφών στην Αρτάκη, απαιτούμε την άμεση διακοπή των εργασιών, μέχρι τα επαναληπτικά τεστ. Ο συνάδελφος βρισκόταν για ώρες στο εργοστάσιο και κατά συνέπεια όσοι δούλευαν μαζί του και κινδυνεύουν να έχουν κολλήσει και να μην φάνηκε αυτό στα σημερινά τεστ. Είναι πλέον εξοργιστικό να μην διακόπτεται η παραγωγή, ούτε για λίγες ώρες, μέχρι το τέλος της ημέρας και να γίνουν επαναληπτικά τεστ στην αρχή της επόμενης. Μάλιστα πλέον δεν πραγματοποιούνται με ασφάλεια όλες οι βάρδιες, αφού δε φτάνει το προσωπικό
Ήδη ένας συνάδελφος νοσηλεύεται με σοβαρή επιπλοκή. Έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι σε κάθε οικογένεια στο εργοστάσιο, αλλά και στην περιοχή που θα μπει σε κίνδυνο. Το σωματείο μας θα παρέμβει σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και θα ζητήσει να αποδοθούν και νομικές ευθύνες εφόσον συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου