Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Γ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ "Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν επαρκούν για τη διάσωση και επανεκκίνηση των επιχειρήσεων" (ακούστε)


Η κατάσταση είναι τραγική και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, ενώ πλέον οι επιχειρήσεις εμπορίου αλλά και εστίασης δεν χρειάζονται μόνο μέτρα στήριξης κατά τη διάρκεια του Lockdown, αλλά και οικονομική ενίσχυση για την επαναφορά τους στη λειτουργία όταν ανοίξει η αγορά, αφού πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μηδενικά.


Την ίδια στιγμή 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα κοστίζουν τα κατεβασμένα ρολά, ενώ 3 δισ. ευρώ το ολικό lockdown.

"Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν επαρκούν για τη διάσωση και επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, ειδικά στο χώρο της εστιάσης, όπου η κατάσταση είναι τραγική", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου. "Οι επιχειρήσεις οδεύουν σε λουκέτο και οι απολύσεις θα είναι αναπόφευκτες, αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις απο τα συναρμόδια υπουργεία", δήλωσε μεταξύ άλλων, και τόνισε ότι ήταν λάθος το κάθετο Lockdown στο λιανεμπόριο, ενώ απο Απρίλη θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση, με λειτουργία στους εξωτερικούς χώρους και υπό προϋποθέσεις και στους εσωτερικούς.

Ακούστε τί είπε για λιανεμπόριο και εστίαση



Επιπλέον ο κ.Καββαθάς κάνοντας πρόβλεψη για το πώς θα κλείσει οικονομικά το 2021, υποστήριξε πως θα δούμε διεύρυνση της εισοδηματικής ανισότητας, και απόλυτη καταστροφή της μεσαίας τάξης. "Αναμένεται επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης το 2021. Με βάση τα στοιχεία, οι προσδοκίες είναι απαισιόδοξες.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου