CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ… ΠΕΣΤΡΟΦΑ;


Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Το είπε πρώτος ένας γεράκος και το μέγα νέο διαδόθηκε στο πητς φυτίλι στο χωριό όλο. 


Τούτη η ακλόνητη αλήθεια έφτασε βέβαια και στα αυτιά του μάγου της φυλής και επιτόπου το αποφάσισε. Να φτιαχτεί σχολείο να μαθαίνουν τα παιδιά τα πράματα και τα θάματα της φύσης και της ζωής.

Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη να λειτουργήσει το πρώτο σχολείο, το πρώτο διδακτήριο της ανθρωπότητας. Από τη σοφή παρατήρηση ενός μπάρμπα, ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Με μια άλλη κουβέντα, ό,τι έγινε, έγινε. Η ζημιά δεν διορθώνεται.

Και να μην αποδειχθούν οι κατηγορίες που έφαγαν στη μάπα και καραξεφτυλίστηκαν πασίγνωστα άτομα του θεάτρου, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Εκτός κι αν μιλάμε για την πέστροφα. Το ψάρι του γλυκού νερού που πάει κόντρα στο ρεύμα του ποταμιού.

Έχει ζευγαρώσει η πέστροφα και αφού πηδήχθηκε, αφρενάριστη αμολιέται να βρει λημέρι να αφήσει τα αυγά της. Πηδάει φράγματα, βραχάκια, άμα λάχει και μικρούς καταρράκτες, μέχρι να επιλέξει το κατάλληλο μέρος. Και δεν καταλαβαίνει Χριστό και Μωάμεθ μαζί η πέστροφα επειδή ανταγωνίζεται την αντίθετα στην πορεία της ροή του ποταμού.

Τι να κάνουν οι Κιμούληδες και Σπυρόπουλοι όταν πέφτει ορμητικά στα μούτρα τους η ορμή των καταγγελιών και των δημοσιευμάτων. Αδύνατον να τις σταματήσουν με εξώδικα και απειλές ότι θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη. Τι πέτυχε ο Πέτρος Φιλιππίδης που έγκαιρα και προληπτικά ζήτησε να μη φάει ξύλο;

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ό,τι έγραψε, δεν ξεγράφει. Και να 'ναι ψέματα όλα, και να αποδειχθεί πως οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, το μπουγέλωμα, δίκαιο ή άδικο, τους κατάβρεξε για όλη τους τη ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου