Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΕΓΚΛΗΜΑ "Εγκατάσταση μέχρι και 860 ανεμογεννητριών!" Τ. ΜΠΑΛΤΑΣ: "Δήμοι και Περιφέρεια, απλά το ....ψιλοσυζητάνε"!! (ακούστε)


Το επενδυτικό σχέδιο «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW» των εταιριών «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ»και EDP Renewables S.A., προϋπολογισμού 489 εκατ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη.


Οργανωμένο το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του νομού και οι βουλευτές είναι εξαφανισμένοι, ενώ οι τοπικοί φορείς - Δήμοι και Περιφέρεια, απλά το ....ψιλοσυζητάνε, όπως σχολίασε και ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, Τάσος Μπαλτάς που μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου μετά την ανακοίνωση της ΔΕΣΕ.

H πρόταση αφορά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εγκατάστασης συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470,4MW και συνολικής ετήσιας παραγόμενης ενέργειας 1.591GWh στην Κεντρική και Νότια Εύβοια. Ειδικότερα, πρόκειται για 8 αιολικά πάρκα, τέσσερα στη Βόρειο-κεντρική Εύβοια και τέσσερα στη Νότια Εύβοια.

Ο κ.Μπαλτάς επισημαίνει τον κίνδυνο να αφανιστεί η Εύβοια τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά, αν προχωρήσει η επένδυση και αντικρούει με στοιχεία όσα υποστηρίζονται στην απόφαση περί προστασίας περιβάλλοντος και δημιουργίας 182 θέσεων εργασίας.

Μάλιστα αναφέρει ότι μόνο για το Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων το χωροταξικό προβλέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης μέχρι και 860 ανεμογεννητριών!

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, ότι τα οκτώ αιολικά πάρκα είναι μόνο η αρχή!

"Θα βρέχει και θα πνιγόμαστε..." τόνισε σε άλλο σημείο.

Ακούστε τον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου