Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ζ. ΚΕΚΗΣ "Αν θα κάνουν πράξη, ότι λένε οι αποφάσεις και επιστολές τους για τις ανεμογεννήτριες, θα φανεί..." (ακούστε)


Μονόδρομος είναι πλέον, ο κοινός αγώνας κατά της νέας εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Εύβοια. 

Μέχρι σήμερα, οι μόνοι που αντιδρούσαν ήταν επαγγελματικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, οι οποίοι μάλιστα χλευάζονταν(!). Φαίνεται πως πλέον οι εξελίξεις αναγκάζουν Περιφέρεια και Δήμους να μπουν μπροστά στον αγώνα. Αν θα κάνουν πράξη, ότι λένε οι αποφάσεις και επιστολές τους θα φανεί...

Τα παραπάνω επισήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαρμαρίου, Ζήσης Κέκης που μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Μάλιστα τόνισε πως απο τον τουρισμό στη Νότια Εύβοια ζουν περίπου 1000 οικογένειες εργαζομένων. Τα αιολικά πάρκα το μόνο που προσφέρουν είναι μια θέση εργασίας ανά 20 με 30 ανεμογεννήτριες.

Έχει ενδιαφέρον τα όσα είπε ο κ.Κέκης για το πλασματικό στην ουσιά κατά κεφαλήν ΑΕΠ που εμφανίζει η Εύβοια εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανεμογεννήτριες ενώ ανήκουν σε τρεις ομίλους, εμφανίζονται σε μικρές ανώνυμες εταιρείες, με αποτέλεσμα το ποσοστό επιδότησης σε νέες τουριστικές επιχειρήσεις να είναι πολύ μικρό.

"Ο τουρισμός θα πεθάνει, αν προχωρήσει η υλοποίηση της νέας διυπουργικής απόφασης και μαζί η οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Και επιπλέον θα πρέπει να δούμε τα ανταποδοτικά και τις ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αφού αυτή τη στιγμή, και μας καταστρέφουν την περιοχή και τις πληρώνουμε απο πάνω τις ανεμογεννήτριες, είπε ο Ζήσης Κέκης, συμπληρώνοντας ότι με την ανακήρυξη των νέων δασικών χαρτών, υπάρχει ζήτημα και στο ιδιοκτησιακό, αφού οι εταιρείες των αιολικών πάρκων δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στους πολίτες.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου