Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Δ. ΜΠΑΖΩΤΗΣ "Ανοχύρωτη η Μεσσάπια!! Κάθε χρόνο καιγόμαστε και πνιγόμαστε" (ακούστε)


Ανοχύρωτη παραμένει η πληγείσα περιοχή του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων απο τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου του '20.


Πολλά σημεία κατά μήκος του ποταμού δεν έχουν καθαριστεί, ενώ οι κάτοικοι μη έχοντας πλέον εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και στα ημίμετρα περιφέρειας και Δήμου, προχωρούν σε αυτοσχέδιες κατασκευές, ώστε να προφυλαχτούν απο ενδεχόμενες πλημμύρες, ενώ οι απαντήσεις που παίρνουν απο την Περιφέρεια είναι αόριστες....

Το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Καστέλας, Δημήτρης Μπαζώτης μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ εκπροσώπων συλλόγων και επιτροπών Καστέλας και Ληλάντιου, με τον αντιπεριφερειάρχη, Γ.Κελαϊδίτη και τον υπηρεσιακό συνεργάτη του, κ.Κιλίφη.

"Ενώ ρωτούσαμε επίμονα τί έχει γίνει ως τώρα στην περιοχή μας, απάντηση δεν πήραμε, πέραν ότι έχουν γίνει κάποια έργα καθαρισμού του ποταμού. Ωστόσο, αυτά αφορούν σε κεντρικά σημεία, την ώρα που ακόμα παραμένουν επικίνδυνα σημεία για πλημμύρα, με φερτά υλικά, ακαθάριστα", είπε ο κ.Μπαζώτης, και επισήμανε πως "σε δύο περίπου μήνες, μας είπε ο κ.Κελαϊδίτης ότι θα είναι έτοιμη η μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο. Εν τω μεταξύ κανείς δεν μας απαντάει τί θα γίνει αύριο; Κανείς δεν μας απαντάει αν είμαστε ασφαλείς στην περίπτωση μιας πλημμύρας. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και δεν τους έχει εμπιστοσύνη. Κάθε χρόνο καιγόμαστε και πνιγόμαστε".

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου