Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Τελετή λήξης μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας ολοκλήρωσε τα μαθήματα για το σχολικό έτος 2018-19 με γιορτή όπου απονεμήθηκαν έπαινοι προς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του.Το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας ξεκίνησε πριν 2 χρόνια με πρωτοβουλία των σωματείων Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Μετάλλου Εύβοιας και Εργατοτεχνιτών-Οικοδόμων Χαλκίδας και θα συνεχίσει για τρίτη σχολική χρονιά τα μαθήματα του. Προσφέρει εκπαιδευτική στήριξη σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τις απογευματινές ώρες. Το Λαϊκό Φροντιστήριο έχει διπλή έννοια, από τη μια είναι η αλληλεγγύη για την ανακούφιση στο άμεσο πρόβλημα και από την άλλη η αλληλεγγύη στον αγώνα για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, μεταξύ αυτών και η Σύγχρονη-Δημόσια-Δωρεάν παιδεία που θα παρέχεται ισότιμα σε όλα τα παιδιά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών : «Ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία πηγαίνοντας κόντρα στη μοιρολατρία στον ωχαδερφισμό. Μας προβληματίζει. Κατακτάς ένα δικαίωμα στη δουλειά σου. Σταματά εκεί? Όχι. Θέλουμε ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας. Γι αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Για να διεκδικούμε όπως μπορούμε και καταφέρνουμε και στους χώρους εργασίας. Υπάρχουν αποτελέσματα από τον αγώνα μας στο σήμερα. Και αν η εργατική τάξη ήταν στο σύνολό της οργανωμένη τα πράγματα θα ήταν αλλιώς σήμερα. Και αυτό δεν σταματά στην παιδεία. Για παράδειγμα στην υγεία, το να ανοίξει το νοσοκομείο της Χαλκίδας αν δε γίνει αίτημα πάλης των σωματείων και των εργαζομένων στην πόλη της Χαλκίδας, θα γίνει πράξη;

Επειδή θεωρούμε ότι όλα αυτά πρέπει να ναι όχι μόνο αίτημα αλλά και απαίτηση γιατί τα χουμε χρυσοπληρώσει και τα πληρώνουμε κάθε μέρα, σας καλούμε σ αυτόν τον αγωνιστικό δρόμο και στάση ζωής. Υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες και η κοινωνική πρόοδος και θέλουμε να γίνει κτήμα των ίδιων των εργαζομένων και όχι αυτών που μας εκμεταλλεύονται. Απευθυνόμαστε και σε άλλους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί. Να μη συμβιβαστούμε. Να απαιτήσουμε τη ζωή που θέλουμε και αξίζει σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου.»

Τέλος, έγινε παρουσίαση δράσεων από τη διεύθυνση του Λαϊκού Φροντιστηρίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που προσπαθήσανε παράλληλα με τα μαθήματα, μέσα από δραστηριότητες στις τάξεις και εκτός τάξης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των μαθητών και να κινήσουν το ενδιαφέρον τους για να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους και να αγαπήσουν τη μάθηση.

Τα σωματεία που το ίδρυσαν ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς που προσέφεραν για ακόμη μία χρονιά το χρόνο τους και τη βοήθειά τους εθελοντικά στους μαθητές και εύχεται καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά.

Ενημερώνουμε οτι τα καλοκαιρινά μαθήματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν τον Ιούλη. Εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6972416284, 6939133681

Η διεύθυνση του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου