Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δυο νέες πυρκαγιές ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα. Δόθηκε εντολή εκκένωσης πολλών οικισμών.

Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, καθώς στη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μανίκια και έκαιγε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, προστέθηκαν και δυο νέα μέτωπα.

Συγκεκριμένα και μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασαν δυο νέες δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Πυργί και Άγιος Γεώργιος του δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Στην περιοχή αυτή επιχείρησαν αρχικά 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.
Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η και 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.




Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου για τα πύρινα μέτωπα«Δεν απειλούνται σπίτια και ανθρώπινες ζωές», δήλωσε στον realfm 97,8 ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς μετά τα νέα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, ο οποίος στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμούς.
«Φαίνεται πως αυτό δεν είναι κάτι που ξέσπασε μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουραντάς.


Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ενισχύονται οι δυνάμεις στις πυρκαγιές στην Εύβοια με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.
Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:
Τρία άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Αλιβερίου - ΒΙΝΤΕΟ
«Τρεις συνάνθρωποι μας από το Νεοχώρι μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ λόγω αναπνευστικών προβλημάτων στο Αλιβέρι», δήλωσε πριν από λίγο στη Δημόσια Τηλεόραση ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης.
Ταυτόχρονα, ο κ. Ταφύλλης αναφέρθηκε και στην εκκένωση των οικισμών λέγοντας πως «γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου