Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ: "Nα μπει φρένο άμεσα στην εγκατάσταση περισσότερων ανεμογεννητριών"


Μήνα με το μήνα το βουνό μας η Όχη και ο υπόλοιπος ορεινός χώρος της Νότιας Καρυστίας γεμίζει ανεμογεννήτριες.
Τα παλιά γνώριμα ορεινά τοπία εξαφανίζονται και στη θέση τους υψώνονται οι τεράστιες ανεμογεννήτριες με όλες τις συνακόλουθες υποδομές τους : ατέλειωτοι δρόμοι, πυλώνες και γραμμές υψηλής τάσης, υποσταθμοί… Δεν υπάρχει πλαγιά χωρίς χαραγμένο δρόμο,  ριγμένα μπάζα από τις εκσκαφές και κομμένα πρανή. Στήνουν ανεμογεννήτριες παντού ακόμη και δίπλα σε αρχαιολογικές θέσεις όπως το Δρακότειχος και το Πυργάρι. Η σκόνη σκεπάζει τα πάντα και κάνει τη διαδρομή μαρτύριο ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Το βουνό μεταμορφώνεται ολοένα σε ένα αφιλόξενο και απειλητικό τοπίο όπου κανείς βιάζεται να φύγει.  Η διάλυση του φυσικού περιβάλλοντος προχωράει  γοργά  και  σταθερά καθώς μπαίνουν περισσότερες ανεμογεννήτριες…

Δυστυχώς η τοπική κοινωνία δεν αντιδρά σε μια καταστροφή που στρέφεται εναντίον της ίδιας της ζωής. Οι επεμβάσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών οδηγούν τον τόπο γρηγορότερα στην ερημοποίηση. Οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται από τις γραμμές μεταφοράς της ενέργειας απειλούν να αφανίσουν όση βλάστηση έχει απομείνει. Τα νερά επηρεάζονται σοβαρά από τις επεμβάσεις που γίνονται σύμφωνα με τον καθηγητή Γ. Στουρνάρα (διαβάστε το σχετικό συνημμένο). Η σκόνη που μεταφέρεται με τον αέρα  στα φυτά, στα σπίτια μας και τα πνευμόνια μας είναι ακόμη μια απειλή για την υγεία ανθρώπων και ζώων.

 Ας σκεφτούμε σοβαρά τι μπορεί να συμβεί σε βάθος χρόνου στα κοινά αγαθά που στηρίζουν τη ζωή μας. Μια ενδεχόμενη κατάρρευση θα συμπαρασύρει όλη την κοινωνία. Το αληθινό ζητούμενο για τον τόπο είναι να μπει φρένο άμεσα στην εγκατάσταση περισσότερων  ανεμογεννητριών Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συμμετοχή και την απαίτηση όλης της τοπικής κοινωνίας.  

Εμείς βρισκόμαστε σε θέση μάχης και περιμένουμε να εκφραστούν όσοι αντιλαμβάνονται το κίνδυνο να διαταραχθεί η ζωή μας ανεπανόρθωτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου