Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Δημοσκόπηση εκλογών – Public Issue: Θηριώδης η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τεράστια διαφορά υπέρ της ΝΔ, η οποία φτάνει στις 15,5 μονάδες και ποσοστό πάνω από 40% που δίνει μεγάλη αυτοδυναμία, καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue. Πόσες έδρες μπορεί να πάρει το πρώτο κόμμα.
Σύμφωνα λοιπόν με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κατά πολύ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που ήταν 9,4%.

Η πρόβλεψη της Public Issue είναι:

ΝΔ: 42,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΚΙΝΑΛ 8%
ΚΚΕ 5,5%
ΧΑ 3,5%
Ελληνική Λύση 3%
ΜέΡΑ 25 3%
Ενωση Κεντρώων 2%
Λοιπά κόμματα: 5,5%




Όπως προκύπτει η ΝΔ σε όλες τις περιπτώσεις (από πεντακομματική ως και επτακομματική) εξασφαλίζει μια άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Ακόμη και στην περίπτωση επτακομματικής Βουλής, η ΝΔ, θα πλησιάσει τις 165 έδρες.
Η ΝΔ, αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά είναι πολύ κοντά στο να καταγράψει μια ιστορική διαφορά, τη μεγαλύτερη μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος σε εθνικές εκλογές με εξαίρεση εκείνες του 1974 και του 1977.



Δύο κόμματα η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη φλερτάρουν με την είσοδό τους στην Βουλή χωρίς να την έχουν εξασφαλίσει.

Το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue δείχνει ότι τα δυο μεγάλα κόμματα θα φτάσουν το 70%. Ο πόλος της κεντροδεξιάς φαίνεται να επανασυσπειρώνεται στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που η κεντροαριστερά έχει διασπαστεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου