Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία και προβάδισμα 9,7 μονάδων για τη ΝΔ

Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και όχι μία, ούτε δύο, αλλά... τρεις δημοσκοπήσεις βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας. Στη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ προηγείται με 9,7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. 

Τι δείχνουν οι άλλες δύο έρευνες και ποια είναι τα δεδομένα για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας. Αναλυτικά τα ευρήματα από τις τρεις δημοσκοπήσεις.

Τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τρεις νέες δημοσκοπήσεις! Το newsit.gr σας έχει ήδη ενημερώσει για την έρευνα της Prorata για το newpost.gr, ωστόσο μια νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης, 03.07.2019.
click4more

Δημοσκόπηση: Αποκαλυπτικά στοιχεία για την αυτοδυναμία!

Επιπρόσθετα, μια τρίτη έρευνα, της Alco για το Open, δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και με 9,7 μονάδες. Μάλιστα σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπηση η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24,3%, το ΚΙΝΑΛ έχει 7%, το ΚΚΕ 4,3%, η Χρυσή Αυγή 3,6%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜεΡΑ 25 έχει 2,6%.

Η εκτίμηση εδρών για την ΝΔ είναι από 155 ως 165, για τον ΣΥΡΙΖΑ από 74 ως 84, για το ΚΙΝΑΛ από 21 ως 24, για το ΚΚΕ από 14 ως 16, για τη Χρυσή Αυγή από 10 ως 12. Αν μπουν στην Βουλή η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ 25 υπολογίζονται περίπου στις 11 έδρες.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει πως το 35% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν πως ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα πάρουν μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η μεσαία τάξη.

Παράλληλα το 50% από τους ερωτηθέντες πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία ενώ στον αντίποδα το 39% απαντάει αρνητικά.
Να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση της ALCO έγινε σε πανελλήνια κλίμακα και σε δείγμα 1000 ατόμων

Δείτε την κάρτα για την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Δείτε την κάρτα για την πρόθεση ψήφου


Δείτε την κάρτα για τα στατιστικά όρια στα ποσοστά της έρευνας


Δείτε την κάρτα για την εκτίμηση εδρών με βάση την δημοσκόπηση


Δείτε την κάρτα για την συσπείρωση της ΝΔ


Δείτε την κάρτα για την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου