Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ": Χτίζοντας μαζί τον «προορισμό Εύβοια» και το παράδειγμα της Σκύρου

Το 2014, με την εκλογή μου ως δήμαρχος Σκύρου, ξεκινήσαμε μια πορεία δημιουργική, με την υπόσχεση να δουλέψουμε για το καλό του νησιού.
Μιλήσαμε για “νέα εποχή”, δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα, αλλά σηκώσαμε τα μανίκια να εργαστούμε σκληρά. Μέσα σε μια 5ετία, το νησί μας καθιερώθηκε ως το πιο πετυχημένο παράδειγμα τοπικής ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο, σημείωσε απανωτά ρεκόρ επισκεπτών, κέρδισε βραβεύσεις, πέτυχε διεθνή πρωτοσέλιδα, ενώ αναμένεται να σπάσει και νέο ρεκόρ επισκεπτών και φέτος το καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι με αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία και με σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς, όπως το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, η Σκύρος αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται μαζικά το νησί τα τελευταία χρόνια.

Στηρίξαμε όλη μας την προσπάθεια στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής παράδοσης της Σκύρου μας, που αποτελεί συνταγή επιτυχίας για κάθε προορισμό με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, όπως την Εύβοια.

Πέντε χρόνια μετά, είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Βάλαμε το νησί της Σκύρου για τα καλά στον διεθνή τουριστικό χάρτη, ως έναν φιλικό στο περιβάλλον και στον επισκέπτη προορισμό. Ενισχύσαμε και καινοτομήσαμε στις μεταφορές, την καθαριότητα, τις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό, τις υποδομές. Ανοίξαμε δρόμους για νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να επενδύσουν ελπίδες και χρήματα στον τόπο μας, ώστε να μείνουν τα παιδιά μας στο νησί.

Πλέον, πήρα την απόφαση να κάνω το επόμενο βήμα και να ρίξω το βάρος των προσπαθειών μου συνολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Εύβοια και τον ορισμό της ως αναγνωρισμένο προορισμό. Από το «προορισμός Σκύρος» να πετύχουμε το «προορισμός Εύβοια».

Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που απέδειξε ότι είναι για τα δύσκολα, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω το παλιό και όσα πλήγωσαν τη χώρα μας και την οδήγησαν σε χρεοκοπίες και μνημόνια. Μπορούμε σε αυτή την κρίσιμη μεταμνημονιακή περίοδο να οδηγήσουμε τη χώρα σε ισόρροπη ανάπτυξη, που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες δουλειές, να εξαλείφουμε βήμα-βήμα τις αδικίες των μνημονίων, να στηρίζουμε έμπρακτα τους κοινωνικά αδύναμους, να προχωρούμε σε δίκαιη αναδιανομή του πλούτου που με θυσίες δημιούργησε ο λαός μας, να είμαστε δίπλα στη μεσαία τάξη και στους αγρότες μας που καταστράφηκαν από τις πολιτικές των παλιών κομμάτων.

Και φυσικά να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που στηρίζεται σε συγκριτικά πλεονεκτήματα της πλούσιας ελληνικής γης και θα καθιερώσει τους τόπους μας ως ελκυστικούς προορισμούς. Έτσι, κι εδώ στην Εύβοια, μπορούμε σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο και συνεκτικό αναπτυξιακό αφήγημα για το νησί μας, με συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές που θα υλοποιούνται από κοινού: τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτό θέλω και μπορώ να αφοσιωθώ, και γι’ αυτό τον στόχο θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις στη επόμενη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου