Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Επιτροπή Πλημμυροπαθών Κατοίκων Ληλάντιου: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9 6μμ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Πότε επιτέλους θα βάλουν προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού; Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020. 

Μετά από 13 μήνες ανακοινώνονται από την Περιφέρεια οι αποκαταστάσεις οδών και καθαρισμοί ρεμάτων. Πρέπει να χειροκροτήσουμε για το αυτονόητο; Και μάλιστα όταν υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τόσους μήνες καθυστέρηση; Και πότε άραγε θα ξεκινήσουν; Μέχρι σήμερα ήμασταν απλά τυχεροί που δεν έβρεξε πολύ, γιατί όντως "μας άφησαν στην τύχη μας".

Οι υποσχέσεις για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και μελέτη αντιπλημμυρικών έργων ακόμη λόγια του αέρα. Από τον Απρίλη που υπόσχονταν ότι θα ήταν έτοιμη η μελέτη πήγαμε στον Ιούνη όπου προσπάθησαν να καθησυχάσουν με μια φωτοτυπία της παλιάς μελέτης με επικαιροποιημένο εξώφυλλο! Τώρα φτάσαμε Σεπτέμβρη, τελειώνει ακόμη μια παράταση που έδωσαν και αντί για μελέτη ακούμε ότι θα ξεκινήσουν να καθαρίζουν τα ρέματα!

Το "ακραίο και σπάνιο" καιρικό φαινόμενο που αναγράφουν στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας μας έπνιξε δύο φορές σε μία δεκαετία. Και τις δύο φορές ορθοποδήσαμε μόνοι μας. Για τι πράγμα να πρωτοφτάσουν τα ψίχουλα επιδόματα που ούτε καν τα πήραν όλοι οι πλημμυροπαθείς; Και πως επιστρέφεις "στην κανονικότητα" όταν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές; Έχουν όλοι τους ευθύνες. Φτάνει πια η κοροϊδία! Μία με τις πλημμύρες μία με τις φωτιές παίζουνε στα ζάρια τις ζωές μας!

Απαιτούμε ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 100%!

Προχωράμε σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17/9, 6μμ μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων από τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, για την άμεση προώθηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν υποχωρούμε. Την Παρασκευή θα είμαστε εκεί όλοι μαζί !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου