Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΑΝΟΥΧΟΣ Λ: "Τα κενά δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων" (ακούστε)


Περιστατικά με απειλές εις βάρος εκπαιδευτικών έχουν σημειωθεί και σε σχολεία της Εύβοιας, από γονείς που αντιδρούν στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, για τον covid 19.


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση παρέμβαση της Υπουργού, κ.Κεραμέως, ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα διασφαλίζει τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εκτελούν το έργο τους απρόσκοπτα.

Ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς παρατηρείται σε αρκετά σχολεία το φαινόμενο οι Δ/ντες, Δ/ντριες αρκετών σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας να γίνονται αποδέκτες αιτημάτων γονέων για την είσοδο των μαθητών στα σχολεία χωρίς να ακολουθούν τα προβλεπόμενα στις Υ.Α. και τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας.

Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι σε μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν με μηνύσεις, απειλές και προσαγωγές.

Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν απόλυτα τους εκπαιδευτικούς για να αφεθούν ελεύθεροι να επιτελέσουν το έργο τους απρόσκοπτα. Να κάνει επιτέλους πράξη αυτά που υπόσχεται από κανάλι σε κανάλι.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να θέσει άμεσα το θέμα στην κ. Κεραμέως και να εξεταστεί το ζήτημα από τη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε όλο τον νομό. Αυτά τα κενά δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η αναπλήρωση εκπαιδευτικών έπρεπε να είχε συμβεί χθες.

Ζητάμε από το Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Εύβοιας και από την Περιφερειακή Δ/ντρια Στερεάς Ελλάδας να απαιτήσουν από το Υπουργείο την επίσπευση της Β΄ φάσης αναπληρωτών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων (αντικατάσταση αδειούχων, ολοήμερο, πρωινή ζώνη).»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας, Λάμπρος Γιαννούχος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου