Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Σίμος Κεδίκογλου: «Στόχος μας η επιτάχυνση καταβολής αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πυρόπλητκους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας»


Στενά παρακολουθεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στην καταβολή αποζημιώσεων και οικονομικών ενισχύσεων στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.


Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν παρότρυνσής του επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ κ. Μπόλος Δημήτρης, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος αναφορικά με την εκτιμητική διαδικασία με στόχο να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Ο κ. Κεδίκογλου είχε σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο με τον κ. Μπόλο, όπου -μεταξύ άλλων- εξετάστηκαν περαιτέρω τρόποι βελτιστοποίησης και επιτάχυνσης τόσο της καταβολής των αποζημιώσεων όσο και των ενισχύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συκοπαραγωγοί, οι οποίοι υπέστησαν σημαντική μείωση της παραγωγής τους, καθώς και ποιοτική υποβάθμιση και καταστροφή σε μεγάλο βαθμό του προϊόντος από τη στιγμή που αρκετά μεγάλος αριθμός δέντρων συκιάς, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις 15-16 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Υφυπουργός η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου, ενώ τώρα διενεργούνται και ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις σε πάγιο κεφάλαιο (συστήματα άρδευσης, στάβλοι κλπ) και σε αποθηκευμένα προϊόντα (σανός, τριφύλλι κλπ). Οι εκτιμήσεις στο φυτικό κεφάλαιο (ελαιόδεντρα κλπ) θα διενεργηθούν το Φεβρουάριο –Μάρτιο 2022, όπως προβλέπεται τη γεωπονική επιστήμη και την εκτιμητική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου