Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Μπάμπης Τσιβίκας: "Προσπαθούν να μας διασπάσουν, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος"... (ακούστε)


Η εμπιστοσύνη του κόσμου της Β.Εύβοιας σε Περιφέρεια και Δήμους έχει χαθεί, ενώ η "φιέστα" Μπένου δεν φαίνεται να βοήθησε στην αντιστροφή του κλίματος.


Ο Μπάμπης Τσιβίκας, πυρόπληκτος ρητινοκαλλιεργητής και μελισσοκόμος, μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, μεταφέροντας το κλίμα αγωνίας που υπάρχει στις πληγείσες περιοχές.

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Προσπαθεί μόνος του να οχυρώσει την περιουσία του ενόψει χειμώνα. Τα μηχανήματα που βάζει η Περιφέρεια δεν θα σώσουν τα χωριά από τις πλημμύρες, αν δεν γίνουν τα απαραίτητα έργα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη… Και η ...φιέστα περιφέρειας, δημάρχων κλπ δεν βοήθησε πουθενά. Μόνο λόγια του αέρα. Απαντήσεις δεν πήραμε. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Προσπαθούν να μας διασπάσουν, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν λάβουμε όσα διεκδικούμε».

Ο κ.Τσιβίκας αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα των μελισσοκόμων. Η οικονομική ζημιά είναι τεράστια και αφορά το σύνολο της παραγωγής μελιού πανελλαδικά. Το 60% του μελιού προέρχεται από το πεύκο και γι αυτό το λόγο η Β.Εύβοια φιλοξενούσε μελισσοκόμους από κεντρική και νότια Ελλάδα, κάθε χρόνο. Τώρα οι παραγωγοί θα πρέπει να επωμιστούν τα έξοδα μεταφοράς, για τα πευκοδάση Χαλκιδικής ή Θάσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου