Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΚΡΕΚΑΣ: "Αναστολή έκδοσης νέων αδειών μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών"


Την άμεση παρέμβαση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Σκρέκα προκάλεσε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να χορηγήσει άδεια παραγωγής για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στο όρος Τελέθριο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.


Με επιστολή του προς τη ΡΑΕ ο κ. Σκρέκας ζητεί από την ανεξάρτητη αρχή να προχωρήσει σε αναστολή της έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Β. Εύβοιας και στην ανάκληση των αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο ΥΠΕΝ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη β. Εύβοια τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη σύσταση επιτροπής ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών υπό τον Σ. Μπένο. Η Επιτροπή αναμένεται το επόμενο διάστημα να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για το χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στο νησί που υπέστησαν πλήγμα στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας τους. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε ρητή δέσμευση της κυβέρνσηης ότι δε θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές, ωστόσο "με έκπληξη ενημερώθηκα ότι η ΡΑΕ χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών” αναφέρει η επιστολή Σκρέκα.

Ο ΥΠΕΝ καταλήγει επισημαίνοντας ότι το υπουργείο θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ισχύος των αδειών που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της β. Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου