Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Γιαννάκης: "Κάποια στιγμή οι κάτοικοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους πυροσβέστες"! Χατζημιχάλη: "Δεν έχουμε από το Δήμο την συμπαράσταση που θα περιμέναμε"! (ακούστε)


«Καλούσαμε την πυροσβεστική για βοήθεια και μας ρωτούσαν αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Όταν τους απαντούσαμε όχι, μας έκλειναν το τηλέφωνο. Πέντε πυροσβεστικά και δεν επενέβαιναν στην κατάσβεση της φωτιάς στα Βασιλικά. Κάνανε μόνο βόλτες».


Η μαρτυρία του Γιώργου Γιαννάκη, 27 ετών, από τα Βασιλικά, για τις ημέρες της πυρκαγιάς συγκλονίζει. Τονίζει πως οι κάτοικοι μόνοι τους έσωσαν το χωριό. «Κάποια στιγμή οι κάτοικοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους πυροσβέστες, οι οποίοι είπαν πως δεν ήρθαμε να βοηθήσουμε, αλλά να επέμβουμε μόνο αν κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή».

Ο Γιώργος περιγράφει τις ημέρες που καιγόταν η Β.Εύβοια, επισημαίνοντας πως είχαν αφεθεί στο έλεος της φωτιάς.

Εξίσου συγκλονίζει η μαρτυρία της Έλενας Χατζημιχάλη, από την Τσαπουρνιά, που είδε το σπίτι και τις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις της να καίγονται ολοσχερώς. Η Έλενα, μητέρα τριών παιδιών φιλοξενείται στα Βασιλικά σε φιλικό σπίτι με την οικογένειά της. Εκφράζει το παράπονο ότι δεν έχουν από το Δήμο την συμπαράσταση που θα περίμεναν, την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Ο Γιώργος και η Έλενα μίλησαν στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Ακούστε τους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου