Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τοποθετείται Γέφυρα BELLEY Στην Γέφυρα Καραϊσκάκη!


Σε χρόνο ρεκόρ και μετά από συνεννόηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο, τοποθετείται γέφυρα BELLEY στη θέση της κατεστραμμένης- από τις πρόσφατες πλημμύρες- γέφυρας Καραϊσκάκη. 

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με προσωπικές επαφές, ενεργοποίησε άμεσα τους υπηρεσιακούς μηχανισμούς για την αντικατάσταση της γέφυρας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η προσβασιμότητα στην περιοχή: ‘’ Χάρη στην άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες τοποθέτησης γέφυρας BELLEY από δυνάμεις του Στρατού. 

Η μελέτη του έργου και οι προεργασίες ( πασσαλοπήξεις σε βάθος 20 μ. ) έγιναν από Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Καρδίτσας. Η νέα γέφυρα έχει μήκος 42μ., ωφέλιμο πλάτος 3.80 μ. και μπορεί να σηκώσει φορτία μέχρι 30 τόνους άνευ προϋποθέσεων. Είναι σημαντικό ότι πρόκειται για μια μόνιμη κατασκευή, η οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


Αποκαθιστούμε έτσι την προσβασιμότητα από την περιοχή του Δήμου Μουζακίου προς τα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Θέλω να επισημάνω και πάλι τον χρόνο που αντιδράσαμε ως Περιφέρεια, στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, χάρη στην αμεσότατη παρέμβαση του Περιφερειάρχη. Είναι πρωταρχικό ζήτημα για τον Κώστα Αγοραστό, η γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, αξιοποιώντας κάθε εργαλείο’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου