Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ "Στον Εισαγγελέα και στην Αποκεντρωμένη στέλνει τον ..Κοντζιά!!" (ακούστε & δείτε)


Με αναφορά της ζητά έλεγχο των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής σε "καυτά" ζητήματα!!


Η "υποψήφια" Δήμαρχος για τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού έχει φέρει σε "δύσκολη θέση" τον Γιάννη Κοντζιά που "είχε εξασφαλίσει την ...αφωνία από τις παρατάξεις στο Δημοτικό συμβούλιο", και συνεχώς αν και δεν έχει θεσμικό ρόλο με την ιδιότητα του "ενεργού πολίτη" τον ..ελέγχει για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του!

Η Μαρία Νταλιάνη με αφορμή την αναφορά αυτή μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε τα όσα "αποκαλυπτικά" είπε....


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ....



ΠΡΟΣ:

1. Διοικητή Αποκεντρωμένης Mαρία Παρασκευή Νταλιάνη

Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Λουτρά Αιδηψού

Ελλάδας (κον Παππά Κων/νο) Άγιος Νικόλαος

2. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 34300

(Κον Σπανό Φάνη) Τηλ.:6937205063

3. Κον Εισαγγελέα Χαλκίδας kozmaria@yahoo.gr

17 Σεπ 2021

KOIN:





ΘΕΜΑ:Μηνυτήρια αναφορά για Επείγοντα Διοικητικά Θέματα Διαχείρισης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού





ΣΧΕΤ: α. Νόμος 2503/97 Άρθρο 19(θέματα κρατικών αυτοκινήτων)

β. Αρ. Απόφ 172/2021 8/3/21

γ. Αριθμ. Αποφάσεως 198/2021(απόφαση οικονομικής επιτροπής)

δ. Αριθμ. Αποφάσεως 90/2021/12-8-21(απόφαση ΔΣ )

ε. Αριθμ. Αποφάσεως 98/2021/03/09/21

στ. Αριθμ.πρωτ. 9009/20/110 αίτηση μου προς το ΑΤ Αιδηψού

ζ. Αριθμ. Πρωτ 9009/20/116 αίτηση μου προς το ΑΤ Αιδηψού

η. ΑΔΑ 6Ω190ΚΘ2-0ΚΑ

θ.Αριθμ Εγκυκλίου 82 Ορισμός αντιδημάρχων

ι. ΑΔΑ 9Π25ΩΕ7-ΛΛ2 Αποφ. Δημάρχου αρ.698/1-9-21

κ. ΑΣ 2370363/5-7-21 Προς τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Δνσης Χαλκίδας κύριο Κουφό Απόσ



1. Κατόπιν του (α) και (β) σχετικού ,ως φορολογούμενος πολίτης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και ως υποψήφια Δήμαρχος, υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά για το Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού, προς τους αποδέκτες για ενέργεια, καθόσον:

α. σύμφωνα με το (α) σχετικό επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των υπηρεσιακών οχημάτων αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους και έχοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σύμφωνα με το (β) σχετικό τα αυτοκίνητα με αριθμό πινακίδων ΚΗΗ9272 και ΚΗΗ9273 έχουν παραχωρηθεί στους (6) αντιδημάρχους.

Από φωτογραφίες όμως που μπορούν ανά πάσα στιγμή να είναι στη διάθεσή σας τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν μεταμεσονύχτιες ώρες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και βρίσκονται παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία νυχτερινές ώρες. Να τονισθεί εδώ ότι ο κύριος Δήμαρχος κυκλοφορεί το αγροτικό όχημα του Δήμου χωρίς μέχρι την παρούσα στιγμή να μας έχει δώσει(σε αίτημά μου) αντίγραφο της άδειας που του έχει παραχωρηθεί(αν του έχει παραχωρηθεί από τον κύριο περιφερειάρχη) καθόλο το 24ωρο και το παρκάρει φυσικά στο σπίτι που διαμένει στο Πευκί.

Για τα αυτοκίνητα αυτά ανά 15 ημέρες εκδίδονται χρηματικά εντάλματα για καύσιμο τα οποία όμως πληρώνονται από δημόσια χρήματα. Το γεγονός της καθόλο το 24 ωρο χρήσης των δημόσιων αυτοκινήτων αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και αυξάνει το κόστος συντήρησης και κίνησης των οχημάτων αυτών σε βάρος των δημοτών .

β. Κατόπιν του (στ) και (ζ) σχετικού αιτήθηκα από το ΑΤ Αιδηψού και το αρμόδιο τμήμα συγκοινωνιών να με ενημερώσουν αν όλοι οι αντιδήμαρχοι και ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κύριος Άγγελος Μισιρλής (λόγω της κρισιμότητας του τίτλου του και των αρμοδιοτήτων του ), είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης.

Η απάντηση που έλαβα είναι ότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα και το ΑΤ Αιδηψού απέστειλε το έγγραφο μου στον αρμόδιο εισαγγελέα για να δώσει αυτός την εντολή. Όπως αντιλαμβάνεστε η επιβεβαίωση του ενδεχομένου να μην είναι κάτοχος διπλώματος αποτελεί παράβαση καθήκοντος τόσο από το Δήμαρχο , όσο και από τον αντιδήμαρχο, αλλά και καθιστά εν γνώσει τους δημόσιο κίνδυνο.

γ. Κατόπιν του (ι) σχετικού παρατάθηκε η θητεία των αντιδημάρχων μέχρι την 31-12-21 δηλαδή για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους όπως προβλέπει το (θ) σχετικό . Κατόπιν τούτου και εφόσον δεν έχει αρθεί η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την θητεία των αντιδημάρχων , δεν θα έπρεπε να έχουν τις αρμοδιότητες και τα οφέλη τα οποία απορρέουν από την ιδιότητα του αντιδημάρχου ήτοι μισθοδοσία, οδήγηση υπηρεσιακού οχήματος(πχ να λάβουμε υπόψην ένα άσχημο σενάριο του πιθανού ατυχήματος με ιδιώτη).

2. Σύμφωνα με το (γ)και(δ) σχετικό αποφασίστηκε το άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού ανασυγκρότησης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, καθώς και ο ορισμός των διαχειριστών αυτού(Δήμαρχος, αντιδήμαρχος οικονομικών και υπάλληλος δήμου),στη δε ψηφοφορία συμμετείχε ο κύριος αντιδήμαρχος οικονομικών κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ και άρθρο 10 παρ.6.

Ο κύριος αντιδήμαρχος οικονομικών είχε την υποχρέωση να ενημερώσει για το κώλυμα που προκύπτει και να απέχει από τη συζήτηση του θέματος, αλλά και από τη λήψη της απόφασης. Άλλως η απόφαση είναι άκυρη και ο σύμβουλος διαπράττει παράβαση καθήκοντος(όπως και έγινε), διότι ο κύριος Σούρας συμμετείχε στη συζήτηση και ψήφισε υπέρ του εαυτού του ως διαχειριστή του ερανικού λογαριασμού.

Ακόμα και στο διά τηλεδιάσκεψη ΔΣ, που έλαβε χώρα στις 2-9-21 και συνεχεία του (ε) ο κύριος Σούρας πρότεινε την δημιουργία πενταμελούς επιτροπής μέλη της οποίας θα είναι ο Δήμαρχος, ο ίδιος(δηλαδή ο αντιδήμαρχος οικονομικών κύριος Σούρας), ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κύριος Πανουργιάς και δύο οι οποίοι θα προέρχονται από την αντιπολίτευση. Άρα πάλι εμπίπτουμε στην κατηγορία της ακυρότητας και της παράβασης καθήκοντος(με δεδομένο ότι αυτοί που προτάθηκαν ψήφισαν και τους ίδιους τους εαυτούς τους).

Φυσικά ο ερανικός λογαριασμός ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία χωρίς όμως να έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες(δεν υπάρχουν οι ανάλογες υπουργικές αποφάσεις), ούτε έχει διευκρινισθεί με σαφήνεια ο προορισμός των χρημάτων(δεδομένο ότι η έκφραση ¨¨οποιοδήποτ娨 αναφέρεται συχνά και όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί αόριστο προσδιορισμό) , αλλά ούτε υπάρχει και διαφάνεια για την μέχρι τώρα κίνηση του λογαριασμού, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες και αμφιβολίες σε συνδυασμό με τα παράπονα, αλλά και την επίσημη καταγγελία,που ακούγονται για τη διαχείριση από τη δημοτική αρχή των διατιθέμενων πραγμάτων για τους πυρόπληκτους, από το πλήθος των δωρεών, και τέλος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαχειριστές του λογαριασμού θα είναι πάλι η δημοτική αρχή(έχοντας την πλειοψηφία μέσα στην πενταμελή επιτροπή)

4. Σύμφωνα με το (η) σχετικό η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού με πρόεδρο τον Δήμαρχο κύριο Ιωαν. Κοντζιά και μέλη όπως αυτά φαίνονται στο καταστατικό της αποφάσισαν ομόφωνα την πραγματοποίηση συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών και των επείγουσων αναγκών που προέκυψαν από την πυρκαγιά, των αναγκών που θα χρειαστούν για την πραγματοποίηση αυτής που θα εισηγηθεί ο πρόεδρος. Για όλα τα παραπάνω εξουσιοδοτείται ο πρόεδρος δηλαδή ο κύριος Κοντζιάς, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ και άρθρο 10 παρ.6. (απορίας άξιον είναι ότι πουθενά μέσα στο έγγραφο δεν μνημονεύεται η εξουσιοδότηση του Δημάρχου κυρίου Τσαπουρνιώτη και η απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου για όλη αυτή τη δράση , καθώς και ο λεπτομερής αναλογισμός των χρημάτων, ή ακόμα και οι όροι διαχείρισης ).

5. Τέλος θα ήθελα να τονίσω και με δεδομένο:

α. ότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει λήξει

β. η περιοχή μας έχει πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά

γ. ο Δήμος πληρώνει ένα υπέρογκο(κατά την προσωπική μου γνώμη) σε ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών,

ότι στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού υπάρχει μεγάλος αριθμός παράνομων χωματερών σε διάφορες τοπικές ενότητες, για τις οποίες μάλιστα έχουν υποβληθεί αναφορές τόσο γραπτές (κ) σχετικό(και μάλιστα υποβλήθηκε οπτικό υλικό), όσο και προφορικές, αλλά έγινε και αναφορά από την εφημερίδα (Ευβοϊκή Γνώμη). Οι παράνομες χωματερές φωτογραφίες των οποίων μπορούν να σας διατεθούν αν ζητηθούν, αποτελούν εκτός από εστία μόλυνσης και αιτία μεγάλου μεγέθους πυρκαγιάς.

6.Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο ότι διανύουμε δύσκολες εποχές όπου η διαφάνεια και η φερεγγυότητα οφείλουν να αποτελούν το φάρο σε όλες μας τις ενέργειες, αιτούμαι την ενδελεχή εξέταση από μέρους σας , των αποφάσεων τόσο του Δημάρχου, όσο της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου και κατά την κρίση σας και το νόμο ενέργειές σας.



Μαρία Παρασκευή Νταλιάνη

Υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού

Ταξίαρχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου