Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ "Ξεκίνησε η μεγάλη ...επίθεση!! (ακούστε)


Ξεκίνησε κι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ την επίθεση στη Νότια Εύβοια. 

Μόλις την Τετάρτη, κατέθεσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την κατασκευή και λειτουργία πέντε αιολικών σταθμών. Η δημόσια διαβούλευση θα διεξάγεται μέχρι τις 25/11/2021.

Επίσης 17 νέες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς αναρτήθηκαν χθες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κάποιες μέσα σε πυρόπληκτες περιοχές!!!

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, Τάσος Μπαλτάς μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Ήδη ο Σύλλογος σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών έχουν κινηθεί ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στο νομό μας, όπως τόνισε ο κ.Μπαλτάς και αναμένεται να πράξουν το ίδιο και οι φορείς, περνώντας από τα λόγια στην πράξη.

Φαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι Δήμοι κινητοποιήθηκαν, προς αυτή την κατεύθυνση. Η μόνη που δεν κατέθεσε "η Περιφερεια Στερεάς Ελλάδος".

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε την Δευτέρα 20-9-2021 από τους δήμους Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου η Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, για το επενδυτικό σχέδιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ «Αιολικά πάρκα Εύβοιας ισχύος 470 MW»

Το Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε ο δικηγόρος Ευάγγελος Κακόγιαννης, το Δήμο Κύμης Αλιβερίου ο δικηγόρος Γιώργος Γανωτής και το Δήμο Καρύστου η δικηγόρος Ελένη Λιόλιου.

Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για το πρότζεκτ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι δικηγόροι των τριών δήμων ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν έχουν την απαιτούμενη εκ του νόμου μελετητική ωριμότητα και ότι η προσβαλλόμενη απόφαση πάσχει νομικά και είναι ακυρωτέα.

Οι επιδιώξεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές, σε δάση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου υπάρχουν, αλλά και πρόκειται να κατασκευαστούν και νέες, περιπατητικές, ποδηλατικές και άλλες διαδρομές, ενώ κατασκευάζονται ήδη αναρριχητικές πίστες από Γάλλους εθελοντές, έρχονται σε σύγκρουση με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Επίσης τονίζουν ότι μεταξύ άλλων παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς στην Εύβοια παράγεται αιολική ενέργεια σε ποσοστό άνω του 40% της παραγόμενης αιολικής ενέργειας της χώρας παρότι η συνολική εδαφική έκτασης της Εύβοιας αντιστοιχεί μόλις στο δύο κόμμα επτά τοις εκατό (2,7%) της συνολικής εδαφικής έκτασης της Ελλάδας

Ακούστε τονΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου