Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Καθημερινή: Η ΝΔ αμφισβητεί τον, εκλεκτό του Κώστα Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας!


Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και ο φόβος ότι η οργή των κατοίκων, για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν, θα εκφραστούν στην κάλπη των τοπικών εκλογών, φαίνεται να αλλάζουν τους σχεδιασμούς της ΝΔ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να απειλούν με ...ολοκαύτωμα την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού, εκλεκτού του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο νυν περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο οποίος είχε «αδειάσει» την κυβέρνηση λέγοντας το περίφημο περί «εντολής μη κατάσβεσης», προκαλώντας την ενόχληση του Μαξίμου, φαίνεται να αμφισβητείται για το κατά πόσον μπορεί να αντέξει την επίθεση για την κατάληψη της Περιφέρειας την οποία θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το κατά πόσον έχει τη δυνατότητα, ως πρόσωπο, να αποτελέσει ασπίδα στην αναμενόμενη έκφραση του θυμού των πολιτών για τις παραλείψεις και την αδράνεια που καταλογίζουν στο επιτελικό κράτος.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί περιγράφει η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», που επισημαίνει ότι οι συζητήσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν ξεκινήσει. Και το ερώτημα είναι «ποιος μπορεί να κερδίσει την Περιφέρεια στην περίπτωση που ο Φάνης Σπανός μετρηθεί πολύ αδύναμος»

Αυτό σημαίνει ότι η νέα υποψηφιότητα Σπανού επιδέχεται υποσημειώσεων.

Δεν είναι δεδομένη. Θα μετρηθεί και βλέπουμε.

Ήδη, όπως αναφέρει η στήλη, έχουν πέσει στο τραπέζι και οι εναλλακτικές λύσεις. Αρκετοί έχουν ρίξει στο τραπέζι το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη. Η υφυπουργός Τουρισμού κατάγεται από την Ευρυτανία και διατηρεί τους δεσμούς της με την περιοχή.

Για αρκετά στελέχη, και ειδικά για αυτά που γνωρίζουν την περιοχή, η κυρία Ζαχαράκη μπορεί να αντιμετωπίσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου