Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Γ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ "Οχι τίποτε άλλο. Μα για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας"!! (σχόλιο)


Διάβασα στην "Καθημερινή" τους "10 πυλώνες" - το σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, που παρουσίασε ο Στ. Μπένος σε συνάντηση φορέων στη Λίμνη.


Ορθώς, ως πρώτος "πυλώνας" καταγράφεται η ανάπτυξη των (διαχρονικά ανύπαρκτων) υποδομών. Τα απαραίτητα έργα για την πρόληψη των πλημμυρών αλλά και όσα αφορούν στην ανάταξη της περιοχής τα γνωρίζουν όσοι ασχολούνται ειδικά με το θέμα..


Η όποια γνώση (και εμπειρία) της περιοχής διαθέτω, λέει ότι δίχως οδική πρόσβαση η όλη συζήτηση θα μείνει απλώς (μία ακόμη) συζήτηση. Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι απαρχαιωμένο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Οι πρώην και νυν περιφερειάρχες, η αποκεντρωμένη διοίκηση, οι έξι (αριθμός 6) βουλευτές του νησιού. Η δημόσιες υπηρεσίες και η γενική κυβέρνηση. 

Εδικώς το δίκτυο της κεντρικής Ευβοιας δεν διαθέτει καν περιφερειακούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Μόνο καρόδρομους. Υπάρχουν σημεία με πυκνά δάση και τέτοιους (κυριολεκτικώς) κατσικόδρομους, στα οποία όχι πυροσβεστικό όχημα δεν φτάνει αλλά με δυσκολία αγροτικό φορτωμένο με πλαστική δεξαμενή. Αλλά και της Β. Εύβοιας το δίκτυο, εάν εξαιρέσουμε σημεία που ανακατασκευάστηκαν ή βελτιώθηκαν πρόσφατα, δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Η "εθνική" - ο Θεός να την κάνει "οδός" που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό, στο τμήμα της ως την Αρτάκη (προάστιο της πόλης) διασχίζει, επισήμως χαρακτηρισμένη, αστική περιοχή. Πώς το λένε; Πόλη. Με σπίτια, τράπεζες, φαρμακεία, φούρνους και σούπερ μάρκετ. Που διασχίζουν εργαζόμενοι, νοικοκυρές και παππούδες με καροτσάκια. Και ...ζωγραφισμένες με κάποτε άσπρο χρώμα διαβάσεις πεζών που (στην Ελλάδα είμαστε) ουδείς σέβεται. 
Οποιον πάρει ο Χάρος.

Στο δε τμήμα της από Αρτάκη ως Ψαχνά - Καστέλα, η περιοχή που περιλαμβάνει και ...προστατευόμενο οικοσύστημα είναι χαρακτηρισμένη ως ημιαστική. Ειδικώς στην Αρτάκη στην "εθνική οδό" βρίσκονται παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις εσοχές των πεζοδρομίων ή επάνω σε αυτά. Εννοείται ότι δύο νταλίκες είναι αδύνατον να διασταυρωθούν. Φρενάρει ο ένας για να περάσει ο απέναντι.

Στο ημιαστικό τμήμα της, στην Καστέλα, υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας των ογκωδών πυροσβεστικών οχημάτων ξένης αποστολής που δυσκολεύονταν, δίχως κίνηση, σχεδόν μεσάνυχτα, να περάσουν καθ΄ οδόν προς τις φωτιές.

Παρακαμπτήρια (πραγματικά εθνική) οδός κατασκευαζεται από το 2000! Εδώ και είκοσι ένα χρόνια έχει απλώς χαραχθεί. Θα έφερνε κάτι σε γεφύρι της Αρτας αν είχε εγκαινιασθεί. Ουδέποτε όμως αυτό έγινε, παρότι όλες οι κυβερνήσεις των εξήγγειλαν.

Τελευταίος ο Α. Τσίπρας ως πρωθυπουργός με δηλώσεις του επί τόπου. Η Ε.Ε. απέρριψε πρόσφατα (εάν έχω σωστή πληροφόρηση - διαφορετικά κάποιος ας μας ενημερώσει σχετικά) την χρηματοδότηση του έργου, κόστους κοντά 160 - ίσως περισσότερα, εκατ. ευρώ, επειδή δεν συμφωνούσε με την κατασκευή "τετράιχνης" (κι εδώ χρειάζονται τα φώτα των ειδικών) οδού.

Τελικά, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και ΘΑ γίνει. Κάποτε, υποθέτω.

Για να τελειώνουμε. Ως ότου έλθει αυτό το "κάποτε", ως ότου η Β. Εύβοια πάψει να εξυπηρετείται από έναν δήθεν "εθνικό δρόμο" καρμανιόλα (πιο στενό και επιβαρυμένο από την Αθηνών - Λαυρίου) ή μέσω Στερεάς, με δρομολόγια φέρυ από Αρκίτσα, μην περιμένετε. Οχι ανάπτυξη. Οχι τουρισμό. Ούτε καν πρόσβαση της προκοπής. 

Και σε επόμενη περιπέτεια, που θα αφορά, ας πούμε το άκαφτο κομμάτι της Δίρφης, ας κάνουμε το σταυρό μας κι ας σταυρώσουμε τα δάχτυλα.

Οχι τίποτε άλλο. Μα για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου