Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Επιτροπή Πλημμυροπαθών Κατοίκων Ληλάντιου "Πότε επιτέλους θα βάλουν προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού;" (ανακοίνωση)


Σκληρή "κόντρα ανακοίνωση" σε αυτή των Σπανού-Κελαιδίτη (στο facebook) δημοσίευσαν οι πλημμυροπαθείς του Ληλαντίου!

Δείτε τις δύο ανακοινώσεις....

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ...

"Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020. Μετά από 13 μήνες ανακοινώνονται από την Περιφέρεια οι αποκαταστάσεις οδών και καθαρισμοί ρεμάτων. Πρέπει να χειροκροτήσουμε για το αυτονόητο; Και μάλιστα όταν υπογράφηκαν οι συμβασεις με τόσους μήνες καθυστέρηση; Και πότε άραγε θα ξεκινήσουν; Μέχρι σήμερα ήμασταν απλά τυχεροί που δεν έβρεξε πολύ, γιατί όντως "μας άφησαν στην τύχη μας".

Οι υποσχέσεις για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και μελέτη αντιπλημμυρικων έργων ακόμη λόγια του αέρα. Από τον Απρίλη που υπόσχονταν ότι θα ήταν έτοιμη η μελέτη πήγαμε στον Ιούνη όπου προσπάθησαν να καθησυχάσουν με μια φωτοτυπία της παλιάς μελέτης με επικαιροποιημένο εξώφυλλο! Τώρα φτάσαμε Σεπτέμβρη, τελειώνει ακόμη μια παράταση που έδωσαν και αντί για μελέτη ακούμε ότι θα ξεκινήσουν να καθαρίζουν τα ρέματα!

Το "ακραίο και σπάνιο" καιρικό φαινόμενο που αναγράφουν στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας μας έπνιξε δύο φορές σε μία δεκαετία. Και τις δύο φορές ορθοποδήσαμε μόνοι μας. Για τι πράγμα να πρωτοφτάσουν τα ψίχουλα επιδόματα που ούτε καν τα πήραν όλοι οι πλημμυροπαθείς; Και πως επιστρέφεις "στην κανονικότητα" όταν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές; Έχουν όλοι τους ευθύνες.

Φτάνει πια η κοροϊδία!
Να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας!
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ!
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 100%!"

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....



Φάνης Σπανός

"Καλό μήνα με καλά νέα για τα αντιπλημμυρικά έργα και την αποκατάσταση υποδομών από τη «Θάλεια» που έπληξε την κεντρική Εύβοια!

Οι υπηρεσίες μας έτρεξαν τις διαδικασίες και κατάφεραν να “ωριμάσουν”, και να δημοπρατήσουν 15 έργα συνολικού προϋπολογισμού 51.680.000 ευρώ. Υπογράψαμε μέσα στον Αύγουστο όλες τις συμβάσεις και τα έργα ξεκινούν.

Αμέσως μετά τη θεομηνία εκτελέσαμε τα πρώτα αναγκαία αντιπλημμυρικά και άλλα έργα, ενώ παράλληλα εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση όλων των έργων αποκατάστασης. Σήμερα θέλουμε - και οφείλουμε - να ολοκληρώσουμε γρήγορα και άρτια τεχνικά, όλα τα έργα, γιατί πραγματικά δεν περισσεύει ούτε μέρα.

Εκκρεμεί η υλοποίηση τριών ακόμη σχετικών έργων, τα οποία βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.(!!!!)

*Όπως είναι γνωστό, οι γέφυρες Φύλλων, Βασιλικού και Αφρατίου θα ανακατασκευαστούν από το Υπουργείο Υποδομών. Πιέζουμε για ταχύτερη υλοποίηση, γιατί ειδικά στα Φύλλα έχει περάσει πολύς χρόνος και η ανάγκη είναι τεράστια…"


(το νέο σηκουελ της ταινίας...)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου