CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Σύσταση οργανισμού αρωγής, προτείνει η Επιτροπή Αγώνα Επιβίωσης κι Αναγέννησης της καμένης βόρειας Εύβοιας

 
"
Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα, η ορθή διαχείριση, να είσθε σίγουροι ότι θα αυξήσει τις εισφορές των αρωγών που είναι κουρασμένοι από τη κακή διαχείριση."


Με αυτά τα λόγια η επιτροπή απευθύνεται στους δύο Δημάρχους για την "ορθή διαχείριση των χρημάτων" που θα συγκεντρωθούν από δωρεές και παντός είδους εκδηλώσεις.

Πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η Ιωάννα Κωσταντινίδη, κόρη του έμπειρου Αυτοδιοικητικού Γιάννη Κωσταντινίδη πρ. Δημάρχου Αρτεμισίου και μέλους της ΚΕΔΚΕ.

Δείτε την επιστολή:


'Η επιστολή μας'

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΙΜΝΗΣ-ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ -ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ

Ιστιαία 16 Σεπτεμβρίου 2021

Θέμα: σύσταση οργανισμού αρωγής

Κύριοι,

Προτείνουμε ότι πρέπει να προβείτε σε μια κανονιστική πράξη που προβλέπει ο Δημοτικός κώδικας να συστήσετέ ένα ανεξάρτητο όργανο που να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την ορθή κατανομή με βάση τα κριτήρια που θα οροθετηθούν στους πληγέντες. Δηλαδή ένα ταμείο αρωγής που να εισέρχονται τα χρήματα βοήθειας που θα προέρχονται από δωρεές και άλλες βοηθητικές δράσεις αλληλεγγύης.

Το ταμείο αρωγής να προέλθει μετά από δημόσια διαβούλευση και να επιλέγουν αντικειμενικά να το επανδρώσουν πολίτες από όλους τους κλάδους π.χ. για την χρηματοδότησή των σπουδαστών πρέπει να συνθέτουν την επιτροπή κατανομής των χρημάτων στους φοιτητές, εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, των καθηγητών και των δημοτικών παρατάξεων.

Όλες οι αποφάσεις σύστασης της επιτροπής, τα κριτήρια που θα διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα καθώς και οι προτάσεις των επιτρόπων για εκταμίευση στους πληγέντες να εγκρίνονται από το ΔΣ.

Η εφαρμογή της πρότασης μας θα μας οδηγήσει και ως ανεξάρτητη επιτροπή, να είμαστε αρωγοί στο έργο σας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να δυσκολέψουμε το έργο σας με θεσμικές αντιπαραθέσεις- ενστάσεις στις αποφάσεις σας.

Αποφύγετε τα λάθη όπως στη διαχείριση του ερανικού λογαριασμού του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού που οδήγησε στην ακύρωση της απόφασης σας από το Γενικό Γραμματεία αυτεπάγγελτα. Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα, η ορθή διαχείριση, να είσθε σίγουροι ότι θα αυξήσει τις εισφορές των αρωγών που είναι κουρασμένοι από τη κακή διαχείριση.

Εν όψει της προγραμματισμένης συναυλίας που είναι μια πρώτη σπουδαία ενέργεια βοήθειας προσπαθήστε σύντομα για τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν τα ανωτέρω. Τα παραδείγματα στο Μάτι και στην Ηλεία που όλα έχουν βραχυκυκλώσει να σας δίνει θάρρος σε σωστές αποφάσεις για να βοηθηθούν οι πληγέντες που απώλεσαν για πολλά χρόνια το εισόδημα τους. Από τις εφαρμογές των ανωτέρων δεν έχασε κανένας Δήμαρχος καμία Δημοτική αρχή από τη αδιαφάνεια, τη μεροληψία χάνεται το λαϊκό έρεισμα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου