Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σιωπηρή συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας από τους ποδηλάτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Τρίτη 2 Ιουλίου οι ποδηλάτες Χαλκίδας για τα πολλαπλά τροχαία που συμβαίνουν και την έλλειψη παιδείας που υπάρχει στην Ελλάδα γύρω από την ποδηλασία.
Στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιήσουν σιωπηρή συγκέντρωση μνήμης για τους νεκρούς Ποδηλάτες από τα τροχαία στην χώρα μας στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.

Στην συνέχεια στις
▪ 21:30 διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην παραλία Χαλκίδας
▪ 22:00 ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας στους εξής δρόμους της Χαλκίδας αφετηρία το Στρογγυλό παραλίας - Πλατεία Αθανάτων - Κώτσου – Βενιζέλου – Συγγρού – Μπαλαλαίων – Βύρωνος – Αβάντων – Χαϊνά – τερματισμός Γήπεδο Χαλκίδας.

Οι ποδηλάτες Χαλκίδας ζητάνε να μετατραπούν από πλημμεληματικές σε κακουργηματικές πράξεις, τα ατυχήματα στους δρόμους που προκαλούνται με υπαιτιότητα του οδηγού τροχοφόρου,
να παύσει το μέτρο επιστροφής πινακίδων κυκλοφορίας τροχοφόρων κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα σε παραβατικούς οδηγούς,
να υπάρξει οριστική απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στους παράδρομους ΠΑΘΕ καθώς και η συμβατική υποχρέωση στους ανάδοχους νέων παράδρομων για κατασκευή ποδηλατολωρίδας,
να αυξηθεί η αστυνόμευση στους δρόμους με εντατικοποίηση των ελέγχων στα τροχοφόρα για καταλληλότητα τους και στους οδηγούς για χρήση αλκοόλ και χρήση κινητού τηλεφώνου,
να κατασκευασθεί δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων σε όλες τις μεγάλες πόλεις στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών και να εισαχθεί μάθημα οδικής κυκλοφορίας, στο Δημοτικό σχολείο.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, όπως τονίζουν, θρηνήσαμε πέντε νεκρούς και τέσσερεις τραυματίες Ποδηλάτες σε Κρήτη, Ξάνθη, Βόλο και Πτολεμαΐδα.
Ένας εκ των τραυματιών είναι δεκατετράχρονος Ποδηλάτης στην Ερέτρια, ο οποίος εγκαταλείφθηκε από τον/την οδηγό του αυτοκινήτου.

Καλούνε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην δράση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου