Aποθήκευσε αυτόν τον αριθμό... 6987 056 356

Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο – Νύχτα κόλαση για τους κατοίκους

Τα ξημερώματα κατάφεραν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (26.06.2019) στην Κάρυστο
Πλέον και αφού οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή κόπασανδεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα από τη φωτιά. Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικήςπαραμένουν στο σημείο.
Με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων δόθηκε, το βράδυ, εντολή να απομακρυνθούνπροληπτικά οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.
«Τέλος καλό όλα καλά. Η φωτιά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο. Για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και των παραθεριστών εκκενώσαμε παραθεριστικές κατοικίες ανάμεσα στον Αετό και το Μετόχι», είχε δηλώσει τα ξημερώματα ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στο eviavima.com.gr.
φωτιά
Νύχτα θρίλερ από τη φωτιά στην Κάρυστο
Η φωτιά ξέσπασε στην Νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστουκοντά στον οικισμό Μπούρος. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Οι άνεμοι όμως στην περιοχή ήταν ισχυροί και έτσι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.
Στην Κάρυστο βρέθηκε πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα. Συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή όπου η φωτιά έκαιγε με μεγάλη ένταση εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξεπερνούσαν σε ένταση τα έξι μποφόρ και σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα!
Αρχικά η φωτιά κατευθύνονταν προς τη θάλασσα ωστόσο ο ισχυρός άνεμοςάλλαξε την πορεία της και οι φλόγες άρχισαν να κινούνται προς το χωριόΜετόχι. Γι’ αυτό και δόθηκε η εντολή για την προληπτική εκκένωση εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου