Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Οι Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλοι Γ. Σκαρίμπα την τελευταία περίοδο ολοκλήρωσε τις σχετιζόμενες με την επιχορήγηση της Βουλής διαδικασίες, οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένες ενέργειες και ανάλογο προϋπολογισμό δράσεως για: εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας και πυρασφάλειας του μουσειακού χώρου, πρόσβασης ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα, αυτοματισμού γραφείου, παραγωγής φυλλαδίων για τους επισκέπτες και εντύπων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και δημιουργίας ιστοτόπου.

     Ο εν λόγω ιστότοπος (site), που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και το προαναφερθέν πρόγραμμα προμηθειών-υπηρεσιών του Μουσείου-Αρχείου-Πολιτιστικού Κέντρου των  Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα,  βρίσκεται στη διεύθυνση www.skarimpas.gr και καλούνται όσοι το επιθυμούν, να τον επισκεφτούν και να καταθέτουν τυχόν παρατηρήσεις-προτάσεις τους.
   Παράλληλα, επιθυμούμε να ενημερώσουμε πως κατά τους τελευταίους μήνες μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων του Συλλόγου υπήρξαν και οι ακόλουθες: το Ετήσιο Φιλολογικό Μνημόσυνο στον Γιάννη Σκαρίμπα και η με θέμα Καϋμοί στο Γριπονήσι Α΄ Βραδιά Σκαρίμπα (η οποία αποτελεί τον προπομπό ενός κύκλου ανάλογων εκδηλώσεων προσεγγίσεως με ποικίλους τρόπους ενός σκαριμπικού βιβλίου ή ιδιαίτερων πτυχών από το έργο του Χαλκιδέου συγγραφέα), η υποδοχή-ξενάγηση πολυπληθών ομάδων εκατοντάδων επισκεπτών από το Κλεινόν Άστυ, καθώς και μεμονομένων ατόμων από την Ελλάδα και την Κύπρο, η συμμετοχή στην περί ποιήσεως εκδήλωση που τελέστηκε στη σκηνή του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Βασιλικού κ. ο. κ.
  Επί πλέον θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως:
  Ι. Οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν κατά το Α΄ 15πενθήμερο του Οκτώβρη 2019 και προς τούτο προσκαλούνται να εγγραφούν νέα μέλη και να δραστηριοποιηθούν μέσα μέσα από τις τάξεις των Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα με  ετήσια συνδρομή μέλους 10 €.
  ΙΙ. Καλούνται όσοι επιθυμούν να συνδράμουν και να ενισχύσουν το αρχειακό υλικό του Συλλόγου των Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα με  ό,τι σχετικό περί Σκαρίμπα διαθέτουν (χειρόγραφα, καραγκιοζοφιγούρες, δημοσιεύσεις, συγγράμματα, προσωπικά του αντικείμενα, φωτογραφίες του, προσωπογραφίες ή σκίτσα του, αφιερώσεις του σε βιβλία κ. τ. λ.) και σε όποια μορφή τα έχουν ή θα ήθελαν να διαθέσουν (αυθεντική, ηλεκτρονική, φωτότυπη ή σκαναρισμένη).
  ΙΙΙ. Προσκαλούνται όσοι το επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον Περίπατο στους δρόμους του Σκαρίμπα, που καιρού επιτρέποντος θα πραγματοποιηθεί το πρωινό του Σαββάτου 29 Ιουνίου και ώρα 9 π. μ. με σημείο εκκίνησης τον μουσειακό χώρο του Συλλόγου (Λυκόφρωνος 4, πλατεία Αγίου Νικολάου) και κατάληξη τον τάφο του συγγραφέα (κάστρο Καράμπαμπα), να απευθυνθούν στα μέλη του Δ. Σ. των Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα.
  ΙV. To ωράριο λειτουργίας  του Μουσείου-Αρχείου Γιάννη Σκαρίμπα, το οποίο ανοίγουν μέλη του Δ. Σ. του του Συλλόγου,  είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από  10:00 και  έως 13:00.                                                                      
   Οι προγραμματισμένες συναντήσεις-ξεναγήσεις στον σκαριμπικό κόσμο πραγματοποιούνται κατόπιν προσωπικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Μπαϊρακτάρη (τηλ.: 6942924748).

          Οι Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου