Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΣΠ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ Η Εύβοια της επόμενης ημέρας!

Η Εύβοια είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό και τη φύση. Διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που ξεκινούν από το υπέδαφός της και την εύφορη γη της μέχρι τον άνεμο που φυσά στον Νότο. 

Από τον ορεινό της όγκο μέχρι τις καταπληκτικές ακτές. Από την αρχαία ιστορία της μέχρι τον παγκοσμίου φήμης επιστήμονα Γιώργο Παπανικολάου και την ελπιδοφόρα νέα γενιά Ευβοέων. Από τη θέση της στην καρδιά της Ελλάδας μέχρι τη γειτνίαση με το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Δυστυχώς αυτό που έλειψε από την περιφέρειά μας είναι η ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ο μακροχρόνιος σχεδιασμός με αποτέλεσμα η Εύβοια να υστερεί σήμερα σε υποδομές, σε ρυθμούς ανάπτυξης και σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς πολλοί από τους νέους μας αναγκάστηκαν να αναζητήσουν εργασία στην Αθήνα ή στο εξωτερικό.Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον κάθε χώρα και κάθε τόποςδιεκδικεί επενδύσεις, εργαζομένους και δημότες με βάση τις δυνατότητες επαγγελματικής προκοπής, αλλά και ποιότητας ζωής.

Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της Εύβοιας είναι η βελτίωση των υποδομών που αφορά στις μεταφορές και κυρίως το οδικό δίκτυο, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση επισκεπτών στους πολιτιστικούς μας θησαυρούς και , η μεταφορά αγαθών, αλλά και η ποιότητα ζωής όλων όσων ζουν ή εργάζονται στο νησί.

Με τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την αξιοποίηση του Λιμανιού της Κύμης, η Εύβοια μπορεί να εξελιχθεί σε πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο αλλά και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και καταλύτη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η σύνδεση της Νότιας Εύβοιας με τις Κυκλάδες μέσω Καρύστου είναι εφικτή και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά. Επίσης η βελτίωση της προσβασιμότητας θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Αιδηψό, του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχές που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ευβοίας ενώ πολλά θα μπορούσε να προσφέρει και ο αθλητικός τουρισμός! Μεγάλης σημασίας είναι επίσης η ολοκλήρωση του λιμανιού στο Μαντούδι, η μεταφορά του εμπορικού λιμένα της Χαλκίδας και η κατασκευή του Λιμένα Αγίας Άννας μέσω του ΕΣΠΑ και τα υδατοδρόμια που θα συμβάλουν στην ε ξωστρέφεια όλου του νησιού.

Εξίσου σημαντικό προαπαιτούμενο είναι οι υποδομές υγείας και παιδείας. Το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας, οι νέες σχολικές μονάδες, αλλά και η συντήρηση των υπαρχουσών από τους Δήμους μας αποτελούν κριτήριο για την παραμονή των νέων στον τόπο μας, αλλά και για την οικιστική ανάπτυξη.

Παράλληλα, η Εύβοια οφείλει να αξιοποιήσει τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους αναπτυξιακούς πόρους.

Οι δυνατότητες του τόπου δεν χωράνε σε ένα άρθρο, όσο μακροσκελες και αν είναι αυτό. Δεν αρκούν όμως μόνο τα έργα υποδομών και οι καλά σχεδιασμένες υποδομές. Δεν αρκεί μόνο η καλή λειτουργία των θεσμών, δηλαδή των Δήμων, της Περιφέρειας και των εκπροσώπων της Εύβοιας στη Βουλή των Ελλήνων. Απαιτείται η στενή συνεργασία ανάμεσα στους εκπροσώπους, αλλά και η ενργοποίηση όλων των Ευβοέων, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας. Γιατί οι άνθρωποι είναι η κινητήριος δύναμη των θεσμών.

*Ο Σπ. Πνευματικός ειναι υποψήφιος 
βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου