Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ο παράξενος λόγος που το τελευταίο κουμπί στο σακάκι μένει ξεκούμπωτο

Ο κανόνας που εφαρμόζεται πάντα όσον αφορά το πώς πρέπει να φοριέται σωστά ένα αντρικό σακάκι είναι ο εξής: Σε ένα τρίκουμπο σακάκι, μερικές φορές μπορείτε να κουμπώνετε το πάνω κουμπί, πάντα κουμπώνουμε το δεύτερο και ποτέ το τελευταίο. Αντιστοίχως, στο δίκουμπο, πάντα το πρώτο και ποτέ το δεύτερο.

Το συμπέρασμα λοιπόν άσχετα με το πόσα κουμπιά έχει το σακάκι είναι πως το τελευταίο κουμπί ποτέ δε θα πρέπει να κουμπώνεται (ο κανόνας αυτός ισχύει για τους άντρες, και όχι για τις γυναίκες). Φυσικά, αυτό εγείρει και την εξής ερώτηση: γιατί υπάρχει εκεί αυτό το κουμπί αν δεν είναι να το χρησιμοποιήσουμε; Πώς προέκυψε αυτός ο παράξενος κανόνας της μόδας;

Μία απάντηση δίνει το Insider, το οποίο αναφέρει πως θα πρέπει να ψάξουμε αρκετά πίσω την περίοδο του βασιλιά της Αγγλίας, Εδουάρδου Ζ' (1841-1910) του Ηνωμένου Βασιλείου ο οποίος ήταν ένας αρκετά ευτραφής άντρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πληθωρικός γαλαζοαίματος εξαιτίας των κιλών του, σταμάτησε να κουμπώνει το κάτω κουμπί ώστε το σακάκι να «στρώνει» καλύτερα. Από σεβασμό στο πρόσωπό του, η συνήθεια αυτή εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας και των βρετανικών κτήσεων.

Οι fashion bloggers και οι μόδιστροι πιστεύουν ότι η παραπάνω ιστορική θεωρία εξηγεί 100% τη τάση αυτή ενώ αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται απλά για έναν ακόμη μύθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου