CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΩΝ

Θέλουμε 28 Έλληνες, είπαν οι Φινλανδοί. Όχι 29, ούτε 27. Χρειάζονται 28 και τόσους όσους ζήτησαν. Και συγκεκριμένα 15 νοσοκόμους, 5 ψυχίατρους, από 2 οδοντίατρους και παθολόγους, από έναν πνευμονολόγο, ογκολόγο, ακτινολόγο. Κράτος είναι η Φινλανδία, όχι ρεμπέτ ασκέρι. 

Δεν μπαίνει στο έδαφος της ο αλλοδαπός εργαζόμενος αν δεν τον έχουν καλέσει. Αν εκείνος δεν ζητήσει να εργαστεί. Και θα του επιτραπεί η είσοδος, όχι ως τουρίστας, αλλά εργαζόμενος, αφού πρώτα εγκριθεί η μετακίνηση του.
Τι θα πει κράτος; Θα πει, κύριε μαλάκα σέληνα, συγκροτημένη κοινωνία που στηρίζεται στους πολίτες. Δεν υπάρχει κράτος αν ο πολίτης δεν αισθάνεται, αν δεν έχει την ανάγκη να αποτελεί μέρος της πόλεως, δηλαδή του κράτους.
Μπαίνει παράνομα ο ξένος στην πατρίδα σου, ο Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Βούλγαρος κι εσύ, που δεν είσαι πολίτης, που δεν ενεργείς ως πολίτης, δίνεις δουλειά στον λαθρομετανάστη. Εν αγνοία του κράτους. Γιατί; Επειδή δεν θέλεις κράτος. Επειδή δεν έχεις κουλτούρα πολίτη.
Τι έκανε η Φινλανδία, λοιπόν; Θέλω 28, αυτές τις ειδικότητες, θα δουλεύουν 37,5 ώρες την εβδομάδα και θα παίρνουν τόσα, συν 28% πριμ, πέραν του μισθού. Έτσι περίπου είχε ενεργήσει και η Γερμανία, η κατεστραμμένη και ηττημένη Γερμανία μετά τον πόλεμο. Θέλω τόσους ξυλουργούς, τόσους ηλεκτρολόγους, τόσους υδραυλικούς, τόσους ανειδίκευτους εργάτες. Και είχε κανονίσει η αρμόδια κρατική γερμανική υπηρεσία που θα διαμένουν οι ξένοι, Έλληνες, Τούρκοι, Σέρβοι, Ισπανοί. Η κάθε ξένη κοινότητα στο γκέτο της, στην περιοχή της.
Άλλο κράτος, άλλο μπουρδέλο Ελλάς. Μη μπερδεύουμε τις ροχάλες με τα ψιχάλες. Άλλο πολίτης που αισθάνεται την ανάγκη να ζει σε κράτος, άλλο μπουρδελιάρης Έλληνας που γουστάρει να την περνάει πειρατικά. Και ενώ δεν θέλει κράτος σοβαρό από τη μια, από την άλλη μανουριάζει με το καφενείο κράτος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου