Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΕΟΦ: Επείγουσα προειδοποίηση για γνωστό καλλυντικό – Ανησυχία για την υγεία των καταναλωτών!

Προειδοποίηση εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (13.6.2019) ο ΕΟΦ για το προϊόν La muse de l’ éclat - Brilliance effect - MUSE 24H - ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το προϊόν «La muse de l’ éclat – Brilliance effect – MUSE 24H -ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», το οποίο παρουσιάζεται ως καλλυντικό, δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για τα καλλυντικά, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Ως εκ τούτου, τίθεται ζήτημα νόμιμης κυκλοφορίας του συγκεκριμένου προϊόντος.
Επισημαίνεται επίσης, ότι στην ομώνυμη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν τα στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα (διεύθυνση, φυσική έδρα), παρά μόνο ένας τηλεφωνικός αριθμός και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε ιστοσελίδες όπου η πώληση προϊόντων γίνεται μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών ή φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία για τον υπεύθυνο κυκλοφορίας και υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου