Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ στη Χαλκίδα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών


Μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, τετραμελές κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου τις περιοχές της Αγίας Ελεούσας και Δοκού, προκειμένου να εξετάσει και να προτείνει λύσεις για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί εκεί, λόγω του πλημμυρικού φαινομένου.Έγιναν μετρήσεις με ειδικά όργανα και τις επόμενες ημέρες θα διατυπωθεί από το ΙΓΜΕ σχετική έκθεση που θα προτείνει μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου ξεφεύγει από τα τοπικά δεδομένα και ασφαλώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνέργειες Κράτους, Περιφέρειας και Δήμου.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι δεν είχε αναφερθεί ποτέ ως φαινόμενο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΓΜΕ, οι οποίες κλήθηκαν για πρώτη φορά να επιληφθούν.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, η επίλυση του θέματος απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία και για τον λόγο αυτό ο Δήμος ενημέρωσε το ΙΓΜΕ για τη μελέτη του προβλήματος και την προώθηση οριστικής λύσης, που θα βάλει τέλος στο άγχος και την αγωνία των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου