Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας αφού πρόδωσε τους Έλληνες ζητάει να τον ξαναεμπιστευθούν»

«Ο κ. Τσίπρας ζητάει από τους Έλληνες να τον εμπιστευθούν ξανά, αφού τους έχει επανειλημμένα προδώσει». Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Kontra Channel , υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι το καλό της Ελλάδας.
«Μας δεσμεύει -είπε- η υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και λύσεις για να βελτιώσουμε την οικονομία και τη ζωή των πολιτών. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική που οδήγησε στο αδιέξοδο και αυτή τη φορεπιδρομή για επιδόματα που είναι συνταγή καταστροφής»

Ο βουλευτής επεσήμανε πως η τελευταία ελπίδα του κ Τσίπρα φαίνεται ότι είναι να παίξει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ζητώντας κατ’ ιδίαν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα debate πρέπει να γίνονται θεσμικά και σωστά και με τη συμμετοχή και των υπολοίπων αρχηγών για να φαίνεται η συνολική αντιπαράθεση. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες -πλέον- είναι αρκετά ενημερωμένοι για το ποιος οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο και το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξει το είδος της προεκλογικής καμπάνιας και θα επικεντρωθεί σε συζητήσεις με τους πολίτες. Ο Σίμος Κεδίκογλου πρότεινε μάλιστα στον κ. Τσίπρα να κάνει και ο ίδιος debate με τον κόσμο, να μιλήσει με απλούς πολίτες και όχι με στημένα ακροατήρια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός που έχει διασχίσει την Εύβοια από την Κάρυστο μέχρι την Ιστιαία και την Αιδηψό και δεν ήξερε σε κάθε στάση ποιον θα συναντήσει και με ποιον θα μιλήσει και τα ακροατήρια στα οποία απευθυνόταν ήταν τυχαία. Δεν απέφευγε κανέναν, άκουγε όλους τους πολίτες, έδινε απαντήσεις και εμπλούτιζε τον προβληματισμό του. Σίγουρα βγήκε πλουσιότερος από αυτές τις περιοδείες.»

Απαντώντας στην συνέχεια σε ερώτηση σχετικά τις ενστάσεις της Κομισιόν για το «πακέτο Τσίπρα» και τις φοροελαφρύνσεις ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε τα εξής:

«Εμείς είμαστε με την πλευρά της Ελλάδας. Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν μια Ελλάδα η οποία είχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Αυτές οι εκτιμήσεις αλλάζουν. Είδατε πως οι αγορές με τη βεβαιότητα ότι έρχεται κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έριξαν το ελληνικό ομόλογο σε ιστορικά χαμηλά, δηλαδή, αλλάζουν τα δημοσιονομικά δεδομένα πριν ακόμα έρθουμε στην εξουσία. Μόνο με την προοπτική κερδίσαμε εκατοντάδες εκατομμύρια. Θα μπορούμε να κινηθούμε αλλιώς. Η αλήθεια είναι ότι αν συνέχιζε να έχει η Ελλάδα κυβέρνηση Τσίπρα τότε ναι αυτή η ζοφερή εικόνα ίσως να παρουσιαζότανε. Με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη με μία σταθερή στιβαρή ηγεσία που κινείται στη σωστή κατεύθυνση δεν θα υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.

»Για παράδειγμα οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έξω από τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, άρα αφήνεις τους περισσότερους που έχουν ανάγκη απ’ έξω, τις ελληνικές επιχειρήσεις και επαίρεσαι ότι έκανες ρύθμιση και έλυσες το πρόβλημα; Εμείς είμαστε σταθεροί, ψηφίσαμε κάτι που ανακούφισε κάποιους συμπολίτες μας, αλλά μπορούμε να τις βελτιώσουμε, μπορούμε να πιάσουμε την καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Επί των ημερών μας θα υπάρχουν νέες κανονικές δουλειές. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι καλύτερα και για να υπάρχει μερίδιο για όλους πρέπει να αυξηθεί η πίτα. Το να τσακωνόμαστε για το ποιος θα πάρει ή όχι επίδομα είναι συνέχεια σε μία συνταγή καταστροφής

Εμείς θα δουλέψουμε για όλους τους Έλληνες και με όλους, όπως έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσκεψή του στον Δήμαρχο Κερατσινίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου