Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. Και επειδή το ξέρουν όλοι ότι θα κερδίσει η ΝΔ, το παιχνίδι που γίνεται είναι με πόση διαφορά. Είπαμε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και παίζει και το άλλο. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας. Όλα έχουν τη... σημασία τους. Βέβαια. Αλλοιώς θα πάει το καράβι αν ξαναβγεί ο Τσίπρας, αλλοιώς ο Μητσοτάκης. Απόδειξη ότι όλα... άλλαξαν στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015. Και όλα θα... αλλάξουν πάλι με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Από τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε το βαρύ κι ασήκωτο καθήκον του προέδρου δημοκρατίας ο πρώην υπουργός της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος (1950). Ποιος, λοιπόν, για να πιάσουμε κι εμείς δουλειά, όπως τα πάνελ των καναλιών, θα είναι ο επόμενος;
Το κόλπο είναι γνωστό και φανερό. Ο πρωθυπουργός της ΝΔ “χρίζει” υποψήφιο κάποιον που προέρχεται από το αντίπαλο κομματικό στρατόπεδο, για να υποχρεώσει την αντιπολίτευση να συναινέσει. Ο Κώστας Καραμανλής το 2005 πρότεινε τον Κάρολο Παπούλια, από τα γεννοφάσκια του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Τι να έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου; Να καταψήφιζε έναν στενότατο συνεργάτη του πατέρα του και επί σειρά ετών υπουργό εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ;

Πριν η μπίλια κάτσει στον Παπούλια ο Κώστας Καραμανλής είχε “κάψει” το όνομα “Νίκος Κωνσταντόπουλος”, για τον οποίον είχαν οργιάσει τα σενάρια, ότι αυτός, ο μόλις παραιτημένος πρόεδρος του Συνασπισμού, θα είναι ο νέος πρόεδρος Δημοκρατίας. Επί ΝΔ και πρωθυπουργού Σαμαρά έπαιζε “σεναριακά” το όνομα του Φώτη Κουβέλη, αφού και ο Αντουάν έψαχνε αριστερής καταγωγής πολιτικό.

Ο Μανιάτης Νίκος Κωνσταντόπουλος, που γεννήθηκε το 1942, σα σήμερα στις 7 Ιουνίου, άρχισε την πολιτική του δραστηριότητα από φοιτητής. Αρχηγός των φοιτητών της Ενώσεως Κέντρου, με τη μεταπολίτευση οργανώνεται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά διαγράφεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου και, τελικά, με τα άλλα τα παιδιά της αριστεράς, το 1989 είναι συνιδρυτής του Συνασπισμού. Πρόσεξε φάση...

Δεν ξεπερνάει το 3% ο Συνασπισμός με πρόεδρο την Μαρία Δαμανάκη το 1993 και την αντικαθιστά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η μεγάλη φίρμα στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε τον Παπανδρέου. Να αλλάζει ο πρόεδρος μετά από αποτυχία στις εκλογές είναι διαδικασία που χαρακτηρίζει τα λεγόμενα αστικά κόμματα, όχι τα αριστερά. Συντριβή του Συνασπισμού στις ευρωεκλογές του 2004 και υποχρεώνεται να παραιτηθεί ο αρχηγός και να πάρει τη θέση του ο Αλέκος Αλαβάνος. Λες και φταίει ο αρχηγός γιατί δεν φτάνουν στον λαό οι... αρχές και οι αξίες του Συνασπισμού, πριν γίνει γιαλατζί αριστερά.

Παρά την αποτυχία του 2004 ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1976) προορίζεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τελικά, το 2010, και μόνο για δυο μήνες, έγινε πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με απόφαση του Τζίγγερ Βαρδινογιάννη, πριν απομυθοποιηθεί η λεγόμενη πολυμετοχικότητα. Το γραφικό της ιστορίας είναι ότι ο εντελώς άσχετος από μπάλα μεγαλοδικηγόρος Κωνσταντόπουλος, ως πρόεδρος πήγαινε στα αποδυτήρια και έβγαζε λόγο στους παίκτες.

Λες να γίνει το ίδιο πλάνο και με τον Τσίπρα (στη φώτο οι δυο τους). Να παραιτηθεί από τον Σύριζα, τον πρώην Συνασπισμό, και ο Τσίπρας μετά από νέα εκλογική αποτυχία και να τον διορίσει πρόεδρο ο... Αλαφούζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου