Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΜΗ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Σχεδιάζεται η αύξηση των κλινών νοσηλείας από 40 σε 60


Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτης Βαρδαρός, επισκέφτηκε  το ΓΝ-ΚΥ Κύμης όπου διαπίστωσε την πορεία λειτουργίας της δομής και την πολύ ικανοποιητική προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Το νοσοκομείο βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης των υφιστάμενων υπηρεσιών, έχοντας εξαιρετική κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό. Για το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται η αύξηση των κλινών νοσηλείας από 40 σε 60, αναβάθμιση του συστήματος οξυγόνου, ανακατασκευή των χειρουργείων και προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου και αξονικού τομογράφου.
Ταυτόχρονα υποδέχθηκε τους 23 νέο-αφιχθέντες εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, που θα εργαστούν στην καθαριότητα, τη φύλαξη  την τεχνική και διοικητική υποστήριξη. Πρόκειται για εργαζόμενους από την Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου «Ηλεκτρομηχανική Κίνηση», η οποία είχε αναστείλει τις εργασίες της από το 2011, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης, ενώ οι εργαζόμενοι υποαπασχολούνταν, ζώντας ουσιαστικά σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας. 
Άλλοι 10 από αυτούς θα αξιοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου,  ενώ ξεκινά η εκπαίδευση τους στα νέα τους καθήκοντα.Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για νέους εργαζόμενους, αλλά για μετακινούμενους που θα συνεχίσουν να εργάζονται στο ίδιο επαγγελματικό καθεστώς που βρίσκονταν πριν από το 2011. 
Επίσης, σημειώνεται ότι ως μετακινούμενοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον λόγο αποχωρήσεων και προσλήψεων του Δημοσίου (1/1) και δεν επιβαρύνουν επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, αξιοποιούνται σε δυο πολύ σημαντικές και αναπτυσσόμενες δομές Υγείας του Ν. Ευβοίας, καθιστώντας πλέον περιττή την ανάθεση εργασιών σε εργολαβικά συνεργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου